Benim Kulübüm Yeşilay

Benim Kulübüm Yeşilay

Yeşilay'ın il milli eğitim müdürlükleri birlikte ilkokul ve ortaokullarda hayata geçirdiği “Benim Kulübüm Yeşilay” projesi, İçişleri Bakanlığının desteğiyle bu yıl 81 ilde hayata geçiyor.

Mardin’de geçtiğimiz günlerde hayata geçirilen “Benim Kulübüm Yeşilay” projesi kapsamında Abdulkadir Tutaşı İlkokulu ve Kasımiyye Ortaokulunda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Projenin önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığının desteğiyle 81 ilde hayata geçireceği ifade edildi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, proje hakkında şunları söyledi:

“Mardin Yeşilay Şubemiz ve Mardin Artuklu Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğuyla birlikte Abdulkadir Tutaşı İlkokulu ve Kasımiyye Ortaokulunda  ‘Benim Kulübüm Yeşilay’ projesini uygulamaktan keyif alıyoruz.  Mardin Yeşilay Topluluğundan 20 gencimizle bağımlılıklarla mücadele kapsamında çocuklarımıza bilinçlendirme, farkındalık oluşturma amaçlı faaliyetimizi yürütüyoruz. Bu faaliyetimizi ve başarılı bir şekilde yaptık. Burada da başarılı bir farkındalık oluşturacağız. Amacımız öğrencilerimize felaketten önce sloganı ile hareket ederek bağımlılıklardan önce kendilerine ulaşmaktır. Gençlerimizi spora, kültürel ve sosyal faaliyetlere yönlendirerek, bağımlılıktan keyif almadan daha sağlıklı, bağımlılıklardan uzak bir hayat oluşturmayı amaçlıyoruz. Destekleri ve katkılarından dolayı Yeşilay genel merkezi ve okul idarecilerine teşekkür ediyorum.”

Proje kapsamında, Mardin’deki okullarda Yeşilay kulüpleri kurularak; var olan Yeşilay Kulüpleri canlandırılıyor. Proje boyunca ilkokul ve ortaokul öğrencilerine Yeşilay hakkında bilgi verilerek farkındalık oluşturuluyor.

Proje sonunda “Benim Kulübüm Yeşilay” etkinliklerine katılan tüm öğrencilere katılım belgesi veriliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler