Berberler de vatandaşlar da yasağın kalkmasından memnun

Berberler de vatandaşlar da yasağın kalkmasından memnun

Çin'in Vuhan kentinde başlayıp kısa bir sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınından dolayı 21 Mart'tan bu yana kapalı olan berberler iş başı yaptı.

Coronavirus’ten (Covid-19) korunmak amacıyla 51 gündür kapalı tutulan ve normalleşme süreci kapsamında açılmaya başlanan berberler, iş yerlerinde gerekli temizlik ve hazırlıkları yaptıktan sonra iş başı yaptı.

Yaklaşık iki aydır kapalı olmalarından dolayı ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını belirten berberlerden Halil Saygı "Yaklaşık iki aydan sonra iş yerlerimizi açtık. Üç koltuğumuz var ama iki tanesini çalıştırıyoruz. Sosyal mesafeyi koruma adına. İçeride kimse kalmıyor, randevu usulüyle müşterilerimizi alıyoruz. Tek kullanımlık havlu ve önlükleri kullanıyoruz. Şu an iş yerlerimizin açılması çok güzel oldu. İnşallah daha da güzel olacak. İş yerlerinin kapalı olduğu süreçte sıkıntı yaşadık. Bu süreçte tıraş olamayan vatandaşlarımız berberlerin kıymetini anladılar. Maskeyle çalışıyor, kurallara dikkat ediyoruz." dedi

"Kurallara riayet ediyoruz"

Berber Ahmet İspir, belirtilen kurallar çerçevesinde müşteri aldıklarını ve tıraş yaptıklarını dile getirerek "İş yerlerimizin kapalı olduğu dönemde mağduriyetler yaşadık. Maskelerimizi takıyoruz. Müşterilerimizi randevu usulüyle teker teker alıyoruz. Tek kullanımlık havlu ve önlük kullanarak müşterilerimizin sağlık olarak korunmasına çalışıyoruz. Virüsün bulaşmasını önlemek adına koltuklar arasında bir kişilik koltuğu boş bırakıyoruz. Şu an için açık olduğumuzdan dolayı mutluyuz." İfadelerini kullandı.

"Berberlerin kıymetini daha iyi anladık"

Yaklaşık iki aydır tıraş olmak için sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlar da en az berberler kadar durumdan memnun.

İki aydır kapalı olmalarından dolayı berberlerin kıymetini daha iyi anladıklarını söyleyen Mehmet Karaca "Biz de çok mutluyuz berberlerin iş başı yapmış olmasından dolayı. Bugün sıra aldım, tıraş olmaya geldim. Berberler kurallara uyup o şekilde tıraş ediyor. Vatandaşlar olarak bizler de berberler kadar mutluyuz. Bu kararın alınmasından dolayı mutlu olduk ve berberlerin kıymetini daha iyi anladık." şeklinde konuştu.

Tıraş olmaya gelen vatandaşlardan Şehmuz Gözaydın "İki aydır tıraş olamıyorduk. Bundan dolayı bir mağduriyet yaşıyorduk. Şimdi sıra alıp gelip tıraşımızı olduk ve berberlerimizin kıymetini onların yokluğunda daha iyi anladık. Kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

İş yerlerinin kapalı olduğu zaman içerisinde ekonomik olarak sıkıntılar yaşadıklarını belirten berberlerden Tahir Özdaş "Yaklaşık iki ay boyunca cepten yemek zorunda kaldık. Bir yandan kira, öte yandan evin giderleri, haliyle esnaf olarak zor durumda kaldık. Vergi, kira, sigorta giderleri ister istemez ödemek zorunda kaldığımız giderlerdi. Şimdi çok şükür iş yerlerimiz açıldı. Randevu usulüyle ve belirtilen kurallar çerçevesinde tıraş yapmaya çalışıyoruz. Kapalı olduğumuz zaman içerisinde müşterilerimizde oldukça sıkıntılar yaşadılar, onların da artık uzayan saçlardan dolayı canları sıkılıyordu. Şu anda randevu alıp gelebilirler." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.