Besicilere süt sağma eğitimi verilmeye başlandı

Besicilere süt sağma eğitimi verilmeye başlandı

Batman Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ortaklığıyla besicilere yönelik eğitim kursları verilmeye başlandı.

Batman Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ortaklığıyla Batman Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği üyeleri olan besicilere yönelik eğitim kursları verilmeye başlandı.

Besicilere yönelik düzenlenen kurslar 5 gruptan oluşup süt sağım hijyeniyle ve metotları ile ilgili konularda toplam 115 kişiye kurs verileceği kaydedildi.

Verilecek kursların amaçları ise besicilere hayvansal konularda tecrübe sahibi olması gerektiği belirtildi.

Bugün başlanan eğitim kursu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Konferans Salonunda Batman Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Nimetullah Durmaz, uzman kurs eğitimcileri ve besiciler katıldı.

Verilen kurs sonrası İLKHA muhabirine bilgi veren Batman Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Nimetullah Durmaz, "Batman Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği ve Batman Tarım Orman İl Müdürlüğü ortaklaşa süt sağımla ilgili bir proje düzenledik. Projemizi GAP idaresine sunmuştuk. Projemiz onaylandıktan sonra 115 üyemize eğitim veriyoruz. Bu eğitim esnasında İŞKUR ile de görüşüp kursa katılım sağlayacakları 4 gün süresince İŞKUR harcıyla SSK’larında yatıyor. Genelde bayan üyelerimize ağırlık verdik. Çünkü sağımı yapanlar bire bir bayanlar olduğu için bu kursa katılıp birebir eğitim almaları daha uygundu. Çoğu bayan ve bazı sağım yapan erkekler yetiştiricilerimizde almak suretiyle eğitim veriyoruz." dedi.

Bugün ilk eğitimlere başladıklarını dile getiren Durmaz, "115 kişiyle 25’er gruplar halinde eğitime alıyoruz. Bugün ilk 25 kişilik gurubumuz aldık. Kozluk ilçemizden başladık. Kozluk ilçesinde hayvan yetiştiricileri birlik üyelerini Batman Tarım İl Müdürlüğü Konferans Salonundaki eğitim alanına alarak süt sağım hijyeniyle ve metotları ilgili bilgilendirme verdik. Eğitimin sonunda kursiyerlerimize eğitim sertifikası da verilecek. Toplam 4 kurs olacak eğitimizin süresi 3 gün bir günde teknik gezi olacak. 3 gün pratik geziden sonra mevcut işletmeciyi teknik gezi yapıp kursumuzu bitireceğiz." ifadelerini kullandı.

Eğitime katılan besicilerden Fatma Sosyal ile Abdulgafur Halevurt, verilen eğitimin çok faydalı olduğunu dile getirerek bu tür eğitimlerin sürekli olması gerektiğini vurguladılar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler