Beşiri Belediyesi: DEDAŞ binası yıkılmadı

Beşiri Belediyesi: DEDAŞ binası yıkılmadı

Batman’ın Beşiri İlçe Belediyesi, DEDAŞ ile aralarında yaşanan anlaşmazlık sonrası yapılan haberler üzerine, DEDAŞ binasının yıkılmadığını ve mühürlenmediğini öne sürdü.

Geçtiğimiz günlerde DEDAŞ ile aralarında yaşanan anlaşmazlık üzerine açıklama yapan Batman’ın Beşiri İlçe Belediyesi, DEDAŞ binasını yıkmadıklarını ve mühürlemediklerini iddia etti.

Konuyla ilgili çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığı ileri sürülen açıklamada, “DEDAŞ tarafından, belediyemizden kayyumdan önceki 5 yıllık borç bir seferde toplu olarak istenilip uzlaşma yolunu seçmeden, belediyemize resmi hiçbir tebligat yapılmadan Beşiri içme suyunu besleyen trafoların elektriklerini keserek Beşiri ve İkiköprü’deki vatandaşlarımızı 72 saat susuz bırakma yöntemi seçilmiştir. Kayyum öncesi yıllara ait geçmiş borçların o yıllarda takibi noktasında gereğini yapmayan ilgili kurumun bu dönemde tüm eski borçların peşine düşmesi üzerinde önemle durulması gereken bir konudur. Kayyum döneminde elektrik borçlarının itiraz edilen ve edilecek faturalar hariç Belediyemizce ödeme yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir.” denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “DEDAŞ binası yıkılmadığı gibi hiç bir binası mühürlenmemiş, yapılan haberler tamamen gerçek dışı ve yalan haberlerdir. Belediyemiz kendi döneminden önceki borçların tamamı için DEDAŞ ile ödeme planı yapmış, taahhütname imzalanarak elektrik borç sorunu çözülerek DEDAŞ tarafından bugün itibari ile içme suyu kuyularına elektrik verilerek ilçeye su verilmeye başlanılmıştır. Asılsız ve gerçeği yansıtmayan haberleri yapanlar ile ilgili adli mercilere gerekli başvurular yapılacaktır.”

2 gün önce DEDAŞ, borçları nedeniyle Beşiri Belediyesinin ilçenin su ihtiyacını gideren dinamolarının elektriğini keserek ilçeyi susuz bırakmıştı. Belediye ekiplerinin de bunun üzerine Beşiri ilçesindeki DEDAŞ ilçe binasının merdivenlerini imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıktığı, görüntülere yansımıştı. Öte yandan yaşanan olayda DEDAŞ görevlilerince, arıza, onarım, bakım ve dağıtım merkezinin de belediye görevlileri tarafından mühürlendiği belirtilmişti.

Ayrıca, Beşiri Belediyesi ekiplerince yıkılan DEDAŞ ilçe binası önündeki merdivenler, belediye ekipleri tarafından yeniden yapıldığı öğrenildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.