Beşiri Değirmenüstü köyü sakinlerinden yol ve yeni okul talebi

Beşiri Değirmenüstü köyü sakinlerinden yol ve yeni okul talebi

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Değirmenüstü köyü sakinleri, bozuk köy yolu ile ihtiyaca cevap vermediğini belirttikleri okullarının yeniden yapılmasını istiyorlar.

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Değirmenüstü (Ezzika jor) köyü sakinleri, grup köy yolu ile öğrencilerin ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalan okullarının yeniden yapılmasını istediklerini belirterek yetkililere seslerini duyurmaya çalıştılar.

Köy yollarının bozuk olduğunu, bu yüzden araçlarının büyük zarar gördüğünü belirten köylüler, bu konuda büyük bir mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler.

Yaklaşık 50 yıllık olan ilk ve ortaokullarının da artık ihtiyaca cevap vermediğini söyleyen köylüler, zor şartlarda eğitimlerini sürdüren öğrenciler için eski okullarının yerine yenilerinin yapılmasını istediler.

"Yol yeniden asfaltlanmalı"

Yol ve okul sorunuyla ilgili konuşan Muhtar Yusuf Ekinci, "Köyümüzün grup yolu var. Geçen sene Binatlı, Deveboynu arasındaki grubu yaptılar. Şu anda 4-5 kilometrelik bir yolumuz tamamen bozuk. Bundan dolayı çok mağduruz. Yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Bu konuyla ilgili Beşiri Kaymakamımızın haberi var. Bu sorunu daha önce de toplantıda dile getirdim. Yolun bozuk olması nedeniyle arabalarımız döküldü. Deveboynu ile Değirmenüstü arasındaki yolun yeniden asfaltlanmasını istiyoruz." dedi.

Diğer bir sorunlarının ise yeni okul ihtiyacı olduğunu, taşımalı eğitimle birkaç köyün öğrencilerinin getirildiğini aktaran Ekinci, hem derslik sayısının az olduğunu hem de okulun yemekhanesinin bulunmadığını kaydetti.

"Yeni okullara ihtiyacımız var"

Ekinci, konuşmasına şöyle devam etti: "Köyde ilk ve ortaokulumuz var. Ortaokulumuz yetersizdir. Sadece 4 tane dersliği var, bunun en azından 8 derslik olması gerekir. Yemekhanesi, kütüphanesi yok. Bu yüzden öğrenciler yemeklerini dışarda yemek zorunda kalıyor. Öğretmen, müdür odaları yok. Okulumuz tamamen eksiktir. Okulumuz 50 yıllık taştan yapılmış bir okuldur. Okulumuza taşımayla öğrenci gelmektedir. 200 öğrencimiz var. İlkokulumuz da 3 dersliklidir, onun da 4 derslik olması gerekir. Yeni okullara ihtiyacımız var. Bu sorunu da toplantılarda dile getirdim. Mutlaka okul ihtiyacımız giderilmelidir."

"Sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz"

Köylerindeki eksikliklerin giderilmesini isteyen köy sakinlerinden Abdullah Tunç, "Köyümüzün çok sayıda eksiği var. Okulumuzun ve yemekhanesinin yapılmasını istiyoruz. Köyümüzde ilk ve ortaokul öğrenciler mevcuttur. Köyün yolu da bozuktur. Yolların bozuk olması nedeniyle arabalarımız dökülmüş durumdadır. İsteğimiz sorunlarımızın giderilmesidir." diye konuştu.

"Okulumuz ve yolumuz yeniden yapılmalı"

Tek isteklerinin yollarının onarılıp okullarının yeniden yapılması olduğunu vurgulayan bir diğer köy sakinlerinden Mehmet Salih Sevim, "Yolumuzun yapılmasını istiyoruz, arabalarımızın hepsi bozuldu. Yolun bozuk olması nedeniyle doğru dürüst bir yere gidip gelemiyoruz. Okulumuzda yemekhane olmadığı için öğrenciler kendi masalarının üstünde yemeklerini yiyorlar. Öğretmenlerin oturacağı bir yer yok, mescitleri yok. İsteğimiz okulumuzun ve yolumuzun yeniden yapılmasıdır." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler