BESOB Sanayi Sitesi projesi yeniden hayata geçti

BESOB Sanayi Sitesi projesi yeniden hayata geçti

Bursa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan BESOB Sanayi Sitesinin 2017’de bitirilmesi planlanıyor.

Bursa’da şehir içinde dağınık olarak faaliyet gösteren küçük esnafın, kent dışında bir çatı altında toplanmasını amaçlayan ve temeli 29 Mayıs 2011’de atılan BESOB Sanayi Sitesi’nde inşaat çalışmaları yeniden başladı. Yaklaşık 307 hektar üzerine kurulu içinde 21 sektörde toplam 3 bin esnaf ve sanatkarı barındıracak olan sosyal donatılarıyla büyük bir kampus niteliğindeki Sanayi Sitesi’nin alt yapı ihalesinden sonra üst yapı ihalesinin de tamamlanmasından sonra 2 yıl içinde bitirilip hizmete açılması bekleniyor.

BESOB’un 1995 yılından bu yünü yürüttüğü kent içinde imalat yapan küçük esnaf ve sanatkarın kent dışına çıkarılarak daha işlerlik kazanmasını amaçlayan sanayi sitesi projesinin protokol anlaşması, 18 Aralık 2008 tarihinde BESOB-Bursa Valiliği, TOKi ve Büyükşehir Belediyesi arasında imzalandı.

BESOB Sanayi Sitesi, Bursa’nın Kestel ilçesi Çataltepe Bölgesi’nde 307 hektar üzerine kurulacak ve 21 imalatçı sektörü kapsayacak.

En geç 2 yıl içinde bitmesi planlanan ve Bursa tarihinin yaklaşık 1 milyar TL maliyetli en büyük ve en kapsamlı, Türkiye’ye örnek teşkil edecek olan kentsel dönüşüm projesi Sanayi Sitesi süreçte belirlenen yerin kamuoyunda tartışma konusu olması nedeniyle bir taraftan hukuki mecralara taşınırken, diğer taraftan da yapımını üstlenen TOKİ’deki bürokratik yapılanmalardaki değişimler nedeniyle inşaatı durma noktasına geldi.

Toplam 3 bin esnaf ve sanatkârın hizmet vereceği alanda uzun süre sonra yeniden başlayan alt yapı çalışmalarını BESOB yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yerinde inceleyen BESOB Başkanı Arif Tak, gelinen süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tak, toplam 11 etap halinde, 2 yılda tamamlanması beklenen Bursa tarihinin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesi niteliğindeki sanayi sitesinin 1. etabının bittiğini ve 125 dükkânın hak sahiplerine dağıtılıp hizmet vermeye başladığını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler