BEÜ'nün İktisadi ve İdari Bilimler ile Mühendislik Fakültesini tercih edenlere karşılıksız burs

BEÜ'nün İktisadi ve İdari Bilimler ile Mühendislik Fakültesini tercih edenlere karşılıksız burs

Bitlis Eren Üniversitesi'nin (BEÜ), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki 2 bölüm ile Mühendislik Mimarlık Fakültesindeki 3 bölümü tercih eden öğrencilere, Eren Holding tarafından karşılıksız burs sağlanacak.

2021-2022 eğitim-öğretim dönemi öğrenci kontenjanları belli oldu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2021 yılı sonuçlarına göre öğrenci alınacak lisans ve ön lisans bölümlerine ait belirlenen kontenjanlarına göre, Eren Üniversitesine 3 bin 153 yeni öğrenci katılacak.

2020-2021 eğitim-öğretim dönemini 9 bin 269 öğrenci ile tamamlayan BEÜ, lisans eğitiminde 22 bölüme toplam bin 48, ön lisans eğitiminde 51 bölüme ise 2 bin 105 kontenjan hakkı tanındı. Özel yetenekle öğrencinin alınacağı 3 bölüme ayrılan 105 kontenjanla birlikte toplamda 73 bölüm ve programa, 3 bin 153 kontenjan ayrıldı.

Eren Holding tarafından BEÜ'nün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki 2 bölüm ile Mühendislik Mimarlık Fakültesindeki 3 bölümü tercih eden öğrencilere burs imkanı sağlandı.

2021-2022 eğitim-öğretim yılında Mühendislik Mimarlık Fakültesinde Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği bölümlerine birinci sırada yerleşen öğrencilere aylık 2 bin TL, 2'nci sırada yerleşecek öğrencilere aylık bin 500 TL, 3'üncü sırada yerleşecek öğrencilere aylık bin TL, 4 ile 10'uncu sırada yerleşecek öğrencilere aylık 750 TL, 11 ile 20'nci sırada yerleşecek öğrencilere ise aylık 500 TL, 4 yıl süreyle karşılıksız burs verilecek.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümlerine ise birinci sırada yerleşecek öğrencilere aylık 2 bin TL, 2'nci sırada yerleşecek öğrencilere aylık bin 500 TL, 3'üncü sırada yerleşecek öğrencilere aylık bin TL, 4 ile 10'uncu sırada yerleşecek öğrencilere aylık 750 TL, 11 ile 20'nci sırada yerleşecek öğrencilere ise aylık 500 TL, 4 yıl süreyle karşılıksız burs imkanı sağlandı.

Eren Üniversitesinin, ülkede sağlanan burs imkânları ile tercih edilen üniversiteler arasında önemli bir konumda yer aldığını belirten Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Necmettin Elmastaş, güçlü insan kaynağı ile donanımlı bireyler yetiştirerek, öğrencilere bilimsel, kültürel ve sosyal alanlarda önemli fırsatların sunulduğu ve her alanda gelişimini artıran BEÜ'nün, sakin, güvenli, huzurlu ve gelişime açık yapısı ile yeni aile üyelerini beklediğini söyledi.


BEÜ'nün İktisadi ve İdari Bilimler ile Mühendislik Fakültesini tercih edenlere karşılıksız burs

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler