Beyaz Saray'dan Erdoğan-Biden görüşmesi ile ilgili açıklama geldi

Beyaz Saray'dan Erdoğan-Biden görüşmesi ile ilgili açıklama geldi

ABD Başkanı Joe Biden’ın Glasgow’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinin beklendiği belirten Beyaz Saray, bunun henüz doğrulanmadığını duyurdu. Jake Sullivan ayrıca Türkiye'nin almak istediği F-16 uçakları ile ilgilide açıklamada bulundu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Başkanlık uçağı Air Force One’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ABD Başkanı Joe Biden İtalya’nın başkenti Roma’da yapılacak olan G-20 ve İskoçya’nın Glasgow kentinde yapılacak iklim zirvesine gitmek üzere yola çıktı. Biden'in yola çıkmasının ardından açıklama yapan Sullivan, "Biden’ın Erdoğan’la görüşmeyi bekliyoruz ama henüz doğrulanmadı." ifadelerini kullandı.

Jake Sullivan, Türkiye'nin F-35 programından çıkarıldığını ve Türkiye'nin almak istediği F-16'lar için de açıklamalarda bulundu.

Sullivan, Türkiye'nin ABD'den F-16 talebine yaklaşımlarının ne olduğuna ilişkin soruya, "Bildiğiniz üzere Türkiye artık F-35 programında değil. F-16 programına gelince, ülkelerin nasıl savaş uçakları alacağına ilişkin uzun yıllardır uygulanan bir süreç var. Türkiye şimdi bu süreçte ve bu süreç devam edecek. Şu anda bu konuda söyleyecek başka bir şeyim yok." diyerek cevap verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler