Beyoğlu: "15 Temmuz, bir milletin yeniden uyanışıdır"

Beyoğlu: "15 Temmuz, bir milletin yeniden uyanışıdır"

15 Temmuz darbe girişiminin 6. yılı nedeniyle açıklamalarda bulunan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, doğudan batıya kadar milletin yekvücut olarak bir başarıya imza attığını anımsattı.

Tarih boyunca özgürlüğüne ve bağımsızlığına sevdalı olan milletin o gecede

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ'ünün darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bir destan yazdığını belirten Beyoğlu, "Hainler başarmış olsaydı bugün belki parçalanmış ve dağılmış bir ülke gerçeğiyle karşı karşıya kalacaktık. Ama o gece milletin iradesi ve iman gücü kazandı. Tarihte birçok destanımız var. 15 Temmuz da nesiller boyu bu aziz milletin emperyalizmin uşaklarına tokat vurduğu tarih olarak hatırlanacaktır." dedi.

Beyoğlu, yıllarca ekmeğini yedikleri millete ihanet ederek namluyu milletin üzerine çeviren FETÖ2cülerin o gece milletin direnişi karşısında ağır bir yenilgiye uğradığını hatırlattı.

Emperyalist güçlerin devletin içerisine yuvalanan taşeronların vasıtasıyla Türkiye’yi ele geçirmek istendiğini söyleyen Beyoğlu, "Hainler başarsaydı bugün Irak ve Suriye’den farkımız kalmayacaktı. Doğu ve Güneydoğu’yu da karıştırarak kardeşi kardeşe vurdurtmak gayesiyle iç savaş çıkaracaklardı. Çok şükür milletimiz buna fırsat vermeyerek planlarını başlarına yıktı. Bu millet hürriyetine sevdalıdır, bunun için tarih boyunca bedel ödemiştir." İfadelerini kullandı.

Beyoğlu, "Bu vesileyle o tarihi gecede vatan ve iman aşkıyla hainlere karşı direnirken şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi minnet ve şükranlarımı sunuyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler