Beyoğlu: "Türkiye, Covid-19 sürecindeki başarısı ile dünyaya örnek oluyor"

Beyoğlu: "Türkiye, Covid-19 sürecindeki başarısı ile dünyaya örnek oluyor"

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Covid-19 sürecini başarılı bir şekilde yöneterek dünyaya iyi bir örnek oluşturduğunu söyledi.

Dünya ekonomisinde söz sahibi olan devletlerin çaresiz kaldığı bir dönemde Türkiye'nin hem sağlık sistemi hem de vatandaşına sağladığı ekonomik desteklerle öne çıktığını belirten Beyoğlu, "Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 100 milyar TL açıklanan ekonomik destekler 200 milyar TL oldu. Ülke nüfusunun yüzde 21’ine nakit yardımı yapıldı. Covid-19 tanı tedavisi AB’de binlerce Euro ABD’de 9 ila 35 bin dolar arasındayken Türkiye’de herkese ücretsiz. Ülkem ile gurur duyuyorum " dedi.

"Dünyanın her yerindeki vatandaşlarımıza sahip çıkıyoruz"

Türkiye'nin tüm kurumları ve imkanlarıyla seferber olduğunu belirten Beyoğlu, "Belediye olarak salgının ülkemizde görülmeye başlandığı 11 Mart'tan beri tüm imkanlarımızla vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Oluşturduğumuz ekipler mesai ve zaman ayrımı yapmaksızın aziz milletimizin taleplerini yerine getiriyor." ifadelerini kullandı.

Beyoğlu, "Devletimiz ve hükümetimiz seferberlik halinde salgınla mücadele ediyor. Dünya devi olduğunu iddia eden ülkeler bu salgın karşısında adeta çaresiz kalıp sağlık sistemleri çökerken biz dünyanın her yerindeki vatandaşlarımızı kendi ülkemize getirip tedavi ediyoruz. Devletimiz, sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyaya örnek oluyor. Dünya Sağlık Örgütü ve dünya medyası da bu gerçeği görüyor. Allah'ın izniyle bu zorlu süreç geride kalacak. Yeniden güzel günlere kavuşacağız " diye konuştu." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.