Beyrut'a düşen İHA'lar için Cumhurbaşkanı Avn'dan sert tepki

Beyrut'a düşen İHA'lar için Cumhurbaşkanı Avn'dan sert tepki

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn Beyrut'un güneyine düşen işgalcilere ait insansız hava araçlarına sert tepki göstererek bu durumun ülkesinin egemenliğine açık bir saldırı olduğunu söyledi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, işgalci siyonistlere ait 2 insansız hava aracının Beyrut'un güneyine düşmesine sert tepki gösterdi.

Yaşanan olayla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Avn yaptığı açıklamada, "israile ait İHA'ların Beyrut'un güneyinde düşmesi, Lübnan'ın egemenlik ve toprak bütünlüğüne açıkça bir saldırıdır." ifadesini kullandı.

Bu olayı BMGK'nın 1071 sayılı kararının ihlalinde yeni bir aşama olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Avn, işgalci siyonistlerin, Lübnan ve Ortadoğunun istikrarını hedef alan düşmanca niyetler taşıdığının bir göstergesi olarak niteledi.

Öte yandan konuyla ilgili bir değerlendirme de Lübnan Başbakanı Saad Hariri'den geldi. Hariri İHA olayını "Lübnan'ın egemenliğine karşı açık bir taciz" şeklinde nitelendirdi.

Hariri açıklamasında, işgal rejiminin ihlallerine karşı ne tür tavır alacaklarını görüşmek üzere Cumhurbaşkanı Avn ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile istişare edeceklerini bildirdi.

Hariri tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, "Uluslararası toplum ve Lübnan dostlarının, israil ihlallerinin oluşturduğu tehlikeler karşısında BMGK'nin 1701 sayılı kararını koruma sorumluluğuyla karşı karşıya olduğu" vurgusu yapıldı.

Hariri, "Son zamanlarda başkent Beyrut ve banliyölerine yönelik yoğun uçuş ihlalleriyle birlikte gelen bu yeni saldırı, bölgesel istikrarı tehdit etmesinin yanı sıra daha fazla gerginlik yaratmaya sevk eden bir girişim." değerlendirmesinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler