Beyrut'taki patlamada ölü sayısının artmasından endişe ediliyor

Beyrut'taki patlamada ölü sayısının artmasından endişe ediliyor

Beyrut Limanı'ndaki patlamada şu ana kadar ölü sayısı 100'ü, yaralı sayısı ise 4 bini aşarken enkaz altında kalanları arama çalışmaları sürüyor.

Lübnan Kızılhaçı Genel Sekreteri George Kettana, Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlama sonucu 4 binin üzerinde yaralanma olduğunu, bunların bir kısmının durumunun ağır olduğunu, ölenlerin sayısının ise 100'e ulaştığını belirtti. Kettana, bazı kurbanların hâlâ enkaz altında olduğunu açıkladı.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hassan da patlama bölgesindeki hastaneyi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Hassan, hastane binasının yeniden yapılması gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Hassan: "Ölü sayısının maalesef artmasından endişe ediyoruz"

Yaralıların tedavileri için sahra hastanelerinin kurulacağını ifade eden Hassan, "Şimdiye kadar yaklaşık 100 şehidimiz var ve kurban sayısının maalesef artmasından endişe ediyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Avn: "2 bin 750 ton amonyum nitratın 6 yıl boyunca bir depoda tutulması kabul edilemez"

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, herhangi bir güvenlik önemli alınmadan 2 bin 750 ton amonyum nitratın 6 yıl boyunca bir depoda tutulmasının 'kabul edilemez' olduğunu ifade etti.

Bu arada Sivil Savunma Genel Müdürü Raymun Hattar, bir TV'ye yaptığı açıklamada, denizde de ceset aradıklarını ifade etti.

Hattar, "Beyrut Limanı'ndaki Al-Ahramat binasının kalıntıları ile ilgili büyük bir sorunumuz var. Etrafında ağır enkazlar var ve enkaz altında cesetlerin olma ihtimali var. Molozların düşme tehlikesi nedeniyle enkaza yaklaşamıyoruz.  Hasar gören alan çok büyük olduğu için tahliye operasyonları çok uzun ve günlerce sürebilir." dedi.

Lübnan ordusu da limandaki arama ve inceleme çalışmalarına devam ediyor.

Öte yandan Beyrut Valisi Marwan Abboud, "Beyrut'taki hasar miktarının 3 ila 5 milyar dolar arasında değiştiğini açıkladı.

Bu arada Lübnan Ekonomi Bakanı Raoul Neama, patlamanın ardından limandaki Beyrut silosunun tahrip olduğunu ve içindeki buğdayın zarar gördüğünü söyleyerek ülkenin buğday stokları konusunda vatandaşlardan endişe etmemelerini istedi.

Ancak patlama sonrası paylaşılan görüntüler, Beyrut Limanı'nda tahrip olan buğday silolarının önümüzdeki dönemde ülke vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılayabilme konusunda şüpheleri olduğunu gösterdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.