Beyt Ummer'de işgalciler saldırdı, Filistinliler direndi

Beyt Ummer'de işgalciler saldırdı, Filistinliler direndi

Batı Yaka'nın güneyinde yer alan El-Halil kentinin kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinde 14 Temmuz Pazar akşamı işgalci siyonistlerle belde sakini Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

Edinilen bigilere göre, çatışmaların Beyt Ummer beldesinin güneyindeki topraklar üzerinde kurulu Karmi Tsur Yahudi işgal bölgesi yakınlarında yer alan Ez-Zahr bölgesinde çıktığı bildirildi.

İşgal askerlerinin baskın sırasında silah ve göz yaşartıcı bomba kullandığı, çok sayıda kişinin bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği ve olay yerinde tedavi edildiği kaydedildi.

Filistin halkına yönelik baskılarını sürdüren işgalci siyonistler, her gün Batı Yaka ve Kudüs'te özellikle gece geç saatlerde ve sabahın ilk saatlerinde baskınlar düzenliyor.

Baskınlar sırasında evlerde ve işyerlerinde arama yapan işgalci siyonistler, evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar veriyor ve ev sakinlerine kötü muamelede bulunuyor.

Baskınlar sırasında çoğu zaman işgal askerleri ile baskın düzenlenen bölgede yaşayan Filistinli gençlerin direniş göstermesi sonucu çatışmalar çıkıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.