Biçer ailesi, oğlum beni kurtarın diye haber yolladı

Biçer ailesi, oğlum beni kurtarın diye haber yolladı

​Çocukları HDP tarafından dağa gönderildiği gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binası önünde ailelerin evlat nöbeti sürerken Ayşegül Biçer ve Rauf Biçer ailesi, evlatları ile ilgili bir haberin ellerine ulaştığını söyledi.

Oğlunun 18 ay önce oğlunun HDP'liler tarafından kandırılıp dağa götürüldüğünü belirten Ayşegül Biçer, yakın zamanda oğlundan haber aldığını söyledi.

Anne Biçer, oğlunun kendilerine "Beni kurtarın" dediğine dair bilgi ellerine ulaştığını söyleyerek ayrıca HDP'lilerin kendisini zorla kaçırdığını ve yerinin de HDP'liler tarafından bilindiğini belirtti.

Oğlunu HDP'lilerin elinden almak için her türlü mücadeleyi vereceğini vurgulayan Biçer, hastalığından dolayı HDP İl Binası önündeki kurulan çadıra gidemediği günlerde eylemini, evde davam ettirdiğini söyledi.

18 ay önce dağa kaçırılan oğlun hakkında ellerine bir haber geçtiğini belirten Baba Rauf Biçer ise HDP'lilere oğlunu geri vermeleri için çağrıda bulundu.

"Oğlum Mustafa Biçer YPG'li teröristlerce kandırılıp dağa götürüldü"

17 Kasım 2018 tarihinde oğlunun YPG'liler tarafından kandırılıp dağa götürdüğünü belirten Ayşegül Biçer, "17 Kasım 2018'de oğlum Mustafa Biçer YPG'li teröristlerce kandırılıp dağa götürüldü. Anneler Günü yaklaşıyor. 2 Anneler Gününü oğlumdan ayrı geçiriyorum. Buruk bir şekilde ve acı çekerek geçiriyorum. Artık oğlumun fotoğraflarına değil kendisine sarılmak istiyorum. 18 aydır oğlum için mücadele ediyorum. HDP İl Binası önünde de 8 aydır evladımın nöbetindeyim. HDP İl Binası önünde kandırılıp dağa götürülen bütün evlatlarımız için haklı mücadele veriyoruz." ifadelerini kullandı.

HDP'nin Kürtlerin temsilcisi olmadığını söyleyen Anne Biçer, "40 yıldır PKK uzantısı olan HDP her yere anne gözyaşı döktürüyor. Şu an oruç olmasına rağmen gözyaşlarımız dinmiyor. Yine HDP dine, İslam'a saygısı olmayan bir siyasi partisi konumundadır. 'Kürtlerin savunucusuyuz' diyorlar. Biz bunları kesinlikle kabul etmiyoruz. Bizleri savunmasınlar. Ayrıca ben, sadece kendi evladım için değil kayıp olan bütün çocuklar için mücadelemi sürdüreceğim." şeklinde konuştu.

"Dün elimize gelen bir haberde oğlumun bizden yardım istediğini öğrendik"

Oğlunun kendilerinden yardım istediğine yönelik ellerine haber ulaştığını belirten Anne Biçer, "Dün elimize gelen bir haberde oğlumun, bizden yardım istediğini öğrendik. Yine oğlumun, HDP'liler tarafından kandırılarak dağa götürüldüğü bilgisine ulaştık. Söylediğim haberin delili apaçık elimde duruyor. HDP artık bu durumu saklamasın. Çıksın 'ben yaptım' desin. Oğlumu tehdit ederek dağa götürdüler. Ama ben oğlumu onlardan alacağım. Şu an hastayım ve rahatsızım. Hastalığımdan dolayı eylem yerine bazen gidemiyorum. Fakat hastalığıma rağmen eylemi bırakmadım. Evimde eylemimi sürdürüyorum. Evimde de olsa HDP İl Binası önünde de olsa bu eylem sonuna kadar devam edecektir." dedi.

Baba Rauf Biçer, HDP'nin kendisini kandırdığını ve yerinin de HDP'liler tarafından bilindiğini söyledi.

Baba Rauf Biçer, sözlerine şöyle devam etti:

"18 aydır oğlum Mustafa Biçer HDP tarafından kandırılarak dağa götürüldü. 18 aydır oğlumdan ben haber alamıyordum. Ancak dün elime gelen kesin bir bilgi ile oğlumdan haber aldım. Elime ulaşan bilgide oğlum, 'Beni HDP kandırarak ve tehdit ederek götürdü. Benim yerimi HDP biliyor.' şeklinde bir serzenişte bulunmuş. Ben buradan HDP'lilere sesleniyorum: Evladımı bana geri getirin. Ben tahmin ediyorum, siz daha oğlumu sınırdan dışarıya çıkarmamışız. 18 aydır görmediğim oğlumu sizden rica ediyorum geri getirin. Eğer sizlerde biraz merhamet varsa hasta olan bir annenin evladını geri getirisiniz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.