Biden ve Putin telefonda görüştü

Biden ve Putin telefonda görüştü

​ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesinde Suriye, Rusya'dan yapılan siber saldırılar gibi konular görüşüldü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Başkan Joe Biden'ın Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'le telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Açıklamada, "Liderler, bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde Suriye'ye sınır ötesi insani yardımın oy birliğiyle yenilenmesine yol açan ABD-Rusya Zirvesi'nin ardından iki ülkenin ilgili ekiplerinin ortak çalışmalarını takdirle karşıladı." denildi.

Biden, Putin'le Rusya'da faaliyet gösteren siber suçluların düzenledikleri, ABD ve dünya genelinde birçok ülkeyi etkileyen fidye yazılımı saldırılarını da ele aldı.

Açıklamada, bu konu hakkında şu ifadelere yer verildi:

Başkan Biden, Rusya'nın faaliyet gösteren bilgisayar korsanlarını engellemek için harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi ve korsanların oluşturduğu daha geniş tehdide karşı koymayı sürdürmeye kararlı olduğunu vurguladı. Başkan Biden, ABD'nin bu süregelen meydan okuma karşısında halkını ve kritik altyapısını savunmak için gerekli her türlü eylemi yapacağını yineledi.

Putin: Son bir ayda ABD’nin yetkili kurumlarından siber saldırı konusunda hiçbir başvuruda bulunulmadı

Kremlin de görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada siber suçlarla ortak mücadele konusunun ele alındığını doğruladı.

Açıklamada, "Rusya topraklarından yapıldığı iddia edilen bir dizi siber saldırılarla ilgili son haberler bağlamında, Vladimir Putin, Rusya’nın bilgi alanındaki suç belirtilerine ortaklaşa mücadele etmeye hazır olmasına rağmen, son bir ayda ABD’nin yetkili kurumlarından bu konuda hiçbir başvuruda bulunmadığını kaydetti. Aynı zamanda, bu alandaki sorunların boyutu ve ciddiyeti dikkate alındığında, Rusya ve ABD arasındaki işbirliği sürekli, profesyonel ve siyasetten arındırılmış olmalı, ikili yasal mekanizmalar çerçevesinde ve uluslararası hukuk hükümlerine uygun olarak yetkili devlet yapıları arasında özel veri alışverişi kanalları kullanılarak gerçekleştirilmeli." ifadesine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.