Bilecik kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu video

Bilecik kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu video

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından Bilecik’te ilk defa Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Kutlu Doğum rüzgarı bu sefer Bilecik ilinde esti. Türkiye genelinde yaptığı Kutlu Doğum etkinlikleriyle adından sürekli söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformu,   Bilecik'in  ilk  Kutlu doğum etkinliğini gerçekleştirdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü’nce bu yıl ilk defa Bilecik Belediyesi Şeyh Edabali Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, Mevlid-i Şerifle devam etti.

Grup İkra sanatçıları Nurullah Aslım ve Yasin Arslan tarafından okunan ilahilerle devam eden programın açılış konuşmasını eğitimci Adnan Alınç yaptı.

Peygamber Sevdalıları Platoformu’nun çıkış amacını ve faaliyetlerini anlatan Alınç, “Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl 300’den fazla kutlu doğum etkinliği yaptıklarını hatırlatarak, bu yıl ise sayının köy, kasaba il ve ilçelerde  olmak üzere 400’den fazla kutlu doğum etkinliği gerçekletireceklerini ifade etti.

Daha sonra günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İlahiyatçı Nezir Tunç ise, insanlığın Hz. Muhammed’in (sav) dışında başka kapılarda mutluluk araması durumunda, O’nu(sav) örnek ve lider kabul etmeyenlerin başkalarının arkasında gitmeleri durumunda kaybedenlerden olacaklarını  vurguladı.

Yapılan konuşmanın ardından küçük kızlardan oluşan ilahi grubu seslendirdikleri ilahilerle büyük beğeni topladı.

Daha sonra merakla beklenen, İkra Tiyatro Ekibi tarafından Abdullah Bin Mesud’un Mekke müşriklerine karşı Kur’an okuma sahnesi canlandırıldı. Sahnelenen tiyatro da birçok kişinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Program, Grup İkra’nın seslendirdiği ilahilerin ardından,  eğitimci Abidin Gökhan Hoca’nın kapanış duasıyla sona erdi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.