Bilecik'te köyü kara sinekler bastı

Bilecik'te köyü kara sinekler bastı

Bozüyük ilçesine bağlı 90 haneli Karaağaç köyü sakinleri, yaklaşık 3 aydır karasineklerle savaşıyor.

İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Karaağaç köyünün muhtarı Mehmet Şimşek, yaklaşık 3 aydır köyü istila eden karasineklerle uğraştıklarını söyledi.

Karasineklerin sayısının, köye 2,5 kilometre uzaklıktaki tavuk çiftliğinden çıkan gübrenin köylüler tarafından tarlalara dökülmesiyle arttığını savunan Şimşek, bu hayvanlardan kurtulmak için her yolu denediklerini bildirdi.

Şimşek, müracaat etmeleri üzerine Bozüyük Belediyesi'nden gelen görevlilerin köy ve çevresini ilaçladığını anlatarak, ''Sayıları giderek artan karasinekler, halkımızın sağlığını tehdit etmeye başladı'' dedi.

Tavuk çiftliği yetkilileriyle 3 kez görüştüğü bilgisini veren Şimşek, onların bu konuyla ilgili önlem aldığını söylediğini belirtti.

Tüm çabalarına rağmen karasinek istilasından kurtulamadıklarını ifade eden Şimşek, ''Çiftlik sahibi, tavuk gübrelerini köy halkına vererek dağıttırıyor. Onlara, bu gübrenin bize tehlike saçtığını ve köylüye vermemesini söyledim. Belediye ekipleri köye gelip ilaçlama yapmaktan, biz de çiftlik sahibiyle görüşmekten usandık'' diye konuştu

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.