Bilim şenliğinde dünya rekoru 3 bin 417 kişiyle kırıldı

Bilim şenliğinde dünya rekoru 3 bin 417 kişiyle kırıldı

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından düzenlenen "THY Bursa Bilim Şenliği"nde, 3 bin 417 kişinin aynı anda yaptığı atölye çalışmalarıyla dünya rekoru kırıldı.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen "THY Bursa Bilim Şenliği" kapsamında, 3 bin 417 kişinin aynı anda yaptığı atölye çalışmalarıyla dünya rekoru kırıldı.

TÜYAP Fuar Merkezi salonunda gerçekleştirilen rekor denemesinde öğrenciler, fen bilgisi alanında 2 deney yaptı. Öğrenciler, daha sonra deneye ilişkin yöneltilen 4 soruyu yanıtladı.

Daha önceden 2 bin 900 kişinin katılımıyla Avustralya'ya ait olan rekor, Bursa'da 3 bin 417 öğrencinin katılımıyla, 42 dakikada tamamlandı.

Rekor denemesini Bursa 8. Noter yetkilisi açıkladı. Denemenin Guinnes Rekorlar Kitabı'na girebilmesi için başvuruda bulunulacak.

Rekor denemesinin ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'ya yakışan güzel bir rekora imza atıldığını ifade etti.

"Daha önce Avustralya'ya ait olan 2 bin 900 kişiyle kırılmış olan dünya rekorunu bugün burada 42 dakikada 3 bin 417 öğrencimizle kırmış olduk. Artık dünya rekoru Türkiye'de, dünya rekoru Bursa'da. Hayırlı, uğurlu olsun. Buna inandık, dedik ki 'Artık rekorları Türkiye kıracak. Türkiye'nin artık hedefleri var. Türkiye'nin geleceği var, bunun için de Bursa lokomotif olacak.' dedik. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezini bu amaçla inşa ettik. Her geçen gün büyüyor, gelişiyor. 6'ncı defa Bilim Şenliği'ni gerçekleştirerek Türkiye'de en büyük organizasyona imza attık ve bu gelişmeye devam edecek. Bu konuda kadrolarımızla gurur duyuyoruz. Bilim ve Teknoloji Merkezimizin tüm ekibini kutluyoruz. Bursa, büyüyen ve gelişen Türkiye'nin parlayan yüzü olacak." şeklinde konuştu.

Altepe, daha sonra BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan'a sertifika takdim ederken, deneye katkı sağlayan okulların temsilcilerine de plaket verdi. (Mustafa Bikeç-İLKHA)
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler