"Bilim Teknoloji ve İslam Üniversitesi kurulacak"

"Bilim Teknoloji ve İslam Üniversitesi kurulacak"

Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ "6.Uluslararası Öğrenci Buluşturma" etkinliği açılışını yapmak üzere geldiği Konya'da, Uluslararası Bilim Teknoloji ve İslam Üniversitesi kurma kararı aldıklarını belirtti.

KONYA - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Konya Mevlana Derneği’nin organize ettiği “6. Uluslararası Öğrenci Buluşturma” etkinliğinin açılışını yapmak üzere Konya’ya geldi.

 

Etkinliğin sunuculuğunu yapan Mücahit Şahin Uludağ selamlama konuşmasının ardından etkinliğe 83 ülkeden toplam bin 500 öğrencinin katıldığını belirtti ve “Bu etkinlik inşallah İslam kardeşliği ve ümmet olma anlayışına vesile olur” dedikten sonra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ı konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti.

 

Kürsüye çıkan Bekir Bozdağ etkinliği düzenleyen Konya Mevlana Derneği’ne teşekkür ettikten sonra,”2012 yılında Türkiye’nin verdiği bursla okuyan Uluslar arası öğrenci sayısı 4 bin idi.2013’tede Türkiye’nin vereceği Uluslararası bursla 4 bin öğrenci okutma imkânı bulacağız. Öğrenciler kendi ülkeleriyle ülkemiz arasında bir gönül köprüsü olma imkânı bulacaklardır. Aynı zamanda kendi ülkelerinin kalkınmasına, gelişmesine, değişmesine ve daha ileri gitmesine daha büyük imkan sağlayacaklardır. Amerika, Fransa ve İngiltere’de uluslararası öğrenci sayıları 100 binlerde iken, maalesef Türkiye’de sınırlı kontenjandan dolayı azdır” dedi.

 

Bilim, Teknoloji ve İslam Üniversitesi

Konuşmasına bir müjdeyle devam eden Bozdağ, ”Türkiye Bilim, Teknoloji ve İslam adında bir uluslararası üniversite kurma konusunda karar aldı. Bu kanun tasarısı bakanlık kurulunda imzaya açıldı. Muhtemeldir ki imzalar tamamlanır tamamlanmaz meclise gidecek. Yasalaştıktan sonra da bu üniversitenin en az yüzde 50’si yabancı öğrenciler olacaktır. Uluslararası öğrencileri buluşturan Mevlana Derneği’ne bu hayırlı işten dolayı teşekkür ederim. Bütün Konyalıların burada açılan ülkelerin tanıtım stantlarını gezip istifade etmelerini öneriyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

 

Bozdağ platforma çağrılan Bakanlar, Konya Valisi ve Belediye Başkanlarıyla birlikte etkinliğin açılış kurdelesini kestikten sonra değişik ülkelere ait açılan 24 standı ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Bozdağ’a ziyaret ettiği ülkelerin geleneksel fes ve başlıkları giydirilerek hatıra fotoğrafları çekildi.

 

İki gün sürecek olan etkinlik, ülkelerin sergiledikleri halk oyunlarıyla devam etti. Sahneye ilk davet edilen Malezya halk oyunları ekibi seyircileri Allahın selamıyla selamladıktan sonra, İslami figürlerle sergilediği gösteri beğeni ile izlendi.  (İlyas Yavuz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.