Bilinçli bir toplumda herkesin güvencesi vardır

Bilinçli bir toplumda herkesin güvencesi vardır

İDEV tarafından Bursa'da düzenlenen programda bilinçli bir toplumda yaşayan herkesin güvence altında olduklarına vurgu yapıldı.

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) tarafından her ay düzenlenen programların bu ayki konusu "Bilinçli Bir Toplumun İnşası" oldu.

Bursa Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Ebubekir Arslan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yoğun katılım olduğu gözlenen programda konuşmacılar bilinçli bir toplumun şer'i ve insani yönünü ele aldı.

İslam tarihinden önemli kesitler sunan Cemil Genç, İslam'ın hâkim olduğu zamanlarda gayri Müslimlerin bile İslam diyarına göç ettiklerini ve İslam beldelerinde kendilerini daha güvende ve huzurlu hissettiklerini vurguladı.

İslam beldelerindeki en zenginlerin gayrimüslimlerin olduğunu belirten Genç, "Çok önemlidir, bakın İslam'ın hâkim olduğu dönemlerde bile o İslam beldelerinin en zenginleri gayrimüslimlerdir. Peki neden? Çünkü hakları hukukları bir Müslüman gibi gözetiliyor ve asla onlara haksızlık yapılmasına müsaade edilmiyordu." diye konuştu.

Hazırladığı sunumla konuşmasını sürdüren Genç, "Bilinçli Müslümanların hâkim olduğu bir toplumda sadece Müslümanlar değil, O toplumda yaşayan hiç kimse haksızlığa maruz kalmaz ve bunun dayanağı da İslam tarihindeki sayısız örneklerde olduğunu açıkça görmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Bilinçli bir toplumun oluşmasının insani boyutuna değinen Mahmut Aytekin ise "Bilinçli bir toplumda sadece canlıların değil, cansızların dahi hukuku garanti altındadır." şeklinde konuştu.

Aytekin, "Bilinçli bir toplum, insana komşusu açken tok yatmamayı, birbirlerini aldatmamayı, kandırmamayı ve kandırılmamayı öğretmekle birlikte herkese bir görev, bir sorumluluk da verir." diye konuştu.

Son olarak Aytekin, "Eğer biz Kur'an-ı ve sünneti elimizden bırakırsak her şeyimizi kaybederiz, eğer biz Kur'an ve sünnete sarılırsak dört dörtlük ve bilinçli bir hayatımız ve toplumumuz olur." dedi.

Program yapılan kısa duayla birlikte son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.