Biltaci'den Mahkeme Heyetine Rest

Biltaci'den Mahkeme Heyetine Rest

Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci'nin, geçtiğimiz günlerde yaptığı savunmanın görüntüleri internette yayınlandı. Kendisine yöneltilen suçlamaları reddeden Biltaci'nin, "Sizden hiç bir şey talep etmiyorum. Beni idam etmen

Savunmasında mevcut rejimi kincilik, şahsi ve siyasi düşmanlıkla suçlayan Biltaci'nin yaptığı savunmayı Hürseda okurları için derledik:

"Şimdi Biltaci, son konuşmacı Biltaci

Hakimin yanındaki: Neden ona böyle bir izin verdin
Hakim: (Bu) O'nun hakkı, en azından konuşsun

Hakim: Hayır hayır, onunla konuşma

Hakim: Hemen konuyu gir

Biltaci: Çok basit bir şekilde anlatacağım. Ben, Muhammed Bedi ve Safvet Hicazi 25 cinayetten yargılanıyoruz. Siz bizim hakkımızda beraat hükmü çıkarsanız bile...

Hakim: 'Hüküm ancak Allah'ındır' Sen bize söyleyeceklerini söyle, sonra Allah hakkını verecek.

Biltaci: Demem o ki; Heyetinizin hakkımızda beraat kararı vermesi, vallahi bu bizi değil sizi kurtaracaktır. (Gerçi beraat kararı verirseniz) bu ülkeyi yöneten kişi (Sisi), bizi idam etmek için başka heyetleri, başka kuruluşları görevlendirecektir.

Allah bizi bu şekilde onurlandırırsa ne mutlu bize. Vatanımız uğruna idam edilişimiz, şehitlerimizin yayına katılmamız bizi onurlandıracaktır. Allah'u Teala şahidimiz olsun ki; bundan sonra idam etseniz de, bizim için fark etmeyecek. Çünkü biz ruhlarımızı Allah'a adadık.

Buna rağmen bu konuşmayı burada yapmanın nedeni, Allah katında kıyamete gününde bir kanıt olması içindir.

Sadece Ahiret için de değil, Dünya döndüğü müddetçe bütün insanlığa kanıt olsun diye yapıyorum bu konuşmayı. Kimimin hak yolda kimin ise batıl yolda olduğunu bilsinler diye yapıyorum bu konuşmayı.

İki nokta üzerinde duracağım. Birincisi rejimin bana ve arkadaşlarıma karşı nefret beslemesi konusu. Çünkü polis, savcılık ve devlet kurumlarında bulunan bazı yetkililer -hem siyasi hem de kişisel- olarak bizden nefret ediyor.

Ben Muhammed Biltaci, 51 yaşındayım. Ezher Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesiyim.

50 yaşıma kadar hiç bir suç işlemişken, son sekiz ay içinde birden ülkemde bana mafya muamelesi yapılmaya başlandı. Bir çok cinayetle suçlanır oldum. Böyle saçmalık olur mu?

Mısır'da yaşadım 50 yıl boyunca farklı başarılarım oldu. Üniversite yerleştirme sınavında üçüncü oldum.

Sonrasında üniversite hayatım boyunca tıp fakültesinde hep bölüm birincisi oldum.

Eğitimim bittiğinde ise, hayatıma eğitim görevlisi olarak devam ettim.

Allah'ın bütün bu nimetlerinden sonra insanlara faydalı olmak adına, Tıp Fakültesi'nin başarılı bir öğretim üyesi olarak klinik açtım.

Hakim: Taleplerini söyle

Biltaci: Esas önemli noktaya geldim

50 yıl boyunca bu şekilde yaşam sürdüren biri olarak, son 8 ay içerisinde otomatik silahlarla insanları tarayıp öldürmekle suçlanıyorum, bu nasıl izah edilir? Sizin mantığınıza uyuyor mu?

Hakim: Taleplerin nedir?

Biltaci: Allah (cc), bize bu asılsız suçlamayı yöneltenlerden hakkımızı alacaktır.

An olsun ki; Allah bizim hakkımızı alacak ve her şey düzelecek. Ve bu yıllar sonra değil, belki bir kaç ay sonra gerçekleşecek. Allah bunun hesabını sizlerden soracak.

Bana ait tıbbi malzemelerle donatılmış kliniğimi yakıp tahrip ettiler. Bunu savcılık ve polis müdürü denetiminde yaptılar.

Hakim: Taleplerine gel

Biltaci: İzin verin konuşayım. Kızım 10 ay önce öldürüldü, hiç bir soruşturma açılmadığı gibi, kızımın ölümünden tek bir kelime dahi söz edilmedi.

Hakim: Taleplerini söyle yoksa mikrofonu alacağız.

Biltaci: Bütün bunlara rağmen yargılananlar biz oluyoruz, buna akıl erdirmek mümkün değil.

Biltaci: Benim bir tek talebim var ve bunun tarihe geçmesini istiyorum. Allah (cc) Kur'an'da sizin oturduğunuz yerde oturan Hz. Davut (as)'a hitaben buyuruyor ki; "Ey Davut biz seni yeryüzünde halife kıldık. O halde insanlar arasında adaletle hükmet. Nefis ve hevesine uyma, sonra bu seni Allah'ın yolundan saptırır. Doğrusu Allah'ın yolundan sapanlara...

Hakim: Biltaci yer bu son

Biltaci: Hesap gününü unutmalarına karşılık çetin bir azap vardır."

Sizden hiç bir şey talep etmiyorum. Beni idam etmeniz, Mısır halkı için de benim için de büyük bir şereftir.

Artık benim için vereceğiniz hükmün hiç bir değeri yok..."

(Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.