Bingöl 6 Nokta Körler Derneği yaşadıkları sıkıntıları HÜDA PAR’a iletti

Bingöl 6 Nokta Körler Derneği yaşadıkları sıkıntıları HÜDA PAR’a iletti

Bingöl 6 Nokta Körler Derneği, kentte yaşadıkları sorun ve sıkıntıları bir rapor halinde HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığına teslim ederek destek istedi.

Bingöl’de engeli bireylere yönelik yaptıkları faaliyetlerle çalışmalarını sürdüren Bingöl 6 Nokta Körler Derneği, yaşadıkları bazı sıkıntıları rapor şeklinde HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığına sunarak, HÜDA PAR heyetinden destek istedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı ve İl Başkanı Refik Alpaya, yaşadıkları sıkıntıları takip edeceklerini ve gerekli yerlere ileteceklerini söylediler.

"HÜDA PAR heyetinden destek bekliyoruz"

Kapılarını kendilerine açtıkları için HÜDA PAR’a teşekkür eden Bingöl 6 Nokta Körlüler Derneği Başkanı Mücahit Korkutata, "Kentimizde yaşanan engelli sorunlarıyla ilgili kent raporumuzu oluşturduk. Bu konuda HÜDA PAR’la bir görüşme gerçekleştirdik. Bu nazik kabullerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Amacımız ildeki engelli sorunlarını tüm siyasi partilere, sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarıyla paylaşarak ilimizde zamanla ertelenen çalışmaları hızlandırmaktır. Yetkililerden, kent sorunlarıyla ilgili komisyonların kurulmasını istiyoruz Hhazırladığımız rapor, sıkıntı gören insanları dinleyerek görüşünü alarak hazırladığımız bir rapordur." dedi

"Kamu kurumları hizmet yerleridir halka hizmet için varlar"

Sorun ve sıkıntıların takipçisi olacaklarını söyleyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, "Biz Bingöl HÜDA PAR Teşkilatı olarak ilimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşların bize yaptığı ziyaretleri önemli buluyoruz. Bize sunduğu bu sorunları kamu nezdinde dile getireceğiz, yetkililere sunacağız, üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışacağız. Biz il teşkilatı olarak bu işin takipçisi olacağız ve çeşitli incelemelerde bulandıktan sonra gerekli yerlere başvuracağız." ifadelerini kullandı.

Tasalı, "Şunu da unutmamamız gerekir gelecekte her birimiz engelli adayıyız, bu gözle bakmamız gerekir.Kamu kurumları, hizmet yerleridir halka hizmet için varlar ve vatandaşlar istediği zaman sıkıntı ve sorunlarını iletebilmelidirler."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.