Bingöl balını sağlık ürünlerinde kullanıp ticari potansiyelini de oluşturacağız

Bingöl balını sağlık ürünlerinde kullanıp ticari potansiyelini de oluşturacağız

Dünya ikincisi Bingöl Balı sağımına katılan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bingöl balını, üniversite olarak yapacağımız çalışmalarla alternatif ve tamamlayıcı sağlık ürünleri olarak ve hem de ticari potansiyelini oluşturacağız.

Pilot üniversite kapsamında Sancak Beldesi’nde oluşturulan arılığı ziyaret eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Pilot Üniversite kapsamında Bingöl balını cilt kremleri, kozmetik ürünler, alternatif sağlık ürünleri de elde edecek konuma getireceklerini söyledi.

Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma alanında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi, bölgede önemli geçim kaynağı olan arıcılığı ve bal üretimini daha verimli ve kaliteli hale getirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Arılıkta bal sağımı yapan Rektör Prof. Dr. Çapak, bal kenti olan Bingöl'ü, Bingöl Üniversitesi olarak yapacakları çalışmalar ile dünyaya duyuracaklarını dile getirdi.

“2017 yılında İstanbul’da yapılan bir yarışmada Bingöl balı dünya ikincisi seçilmişti”

2017 yılında İstanbul’da yapılan bir yarışmada Bingöl balı dünya ikincisi seçilmişti.” diyen Çapak,  Bingöl ilimiz florası çok zengin olan bir ildir. Pilot üniversite seçilmemiz ile birlikte yaptığımız ve yapacağımız projeler ile birlikte Bingöl balının kalitesini daha da yükselteceğiz.  Arı ürünleri bağlamında yapacağımız çalışmalarla birlikte en iyisini ortaya koymuş olacağız.” dedi. 

“Bingöl balını sağlık ürünlerinde kullanmakla birlikte ticari potansiyelini de oluşturacağız”

Bingöl balının hak ettiği yere gelmesi için üniversite olarak yapacakları çalışmalarla ortaya koyacaklarını ifade eden Çapak,  “Bingöl Üniversitesi bu nokta da öncü bir çalışma yürütüyor. Birçok proje devam ediyor. Bal üretiminden tutun bal ürünlerine kadar, polen, propolis, arı sütü, arı zehrine kadar bir takım çalışmalarımız var. İnşallah önümüzdeki zamanlarda Bingöl balından elde edilen bir takım ürünler de göreceğiz. Tamamlayıcı sağlık ürünleri olarak, Bingöl balını kullanacağız. Hem de Bingöl balının ticari potansiyelini oluşturacağız.” İfadelerini kullandı.

“Bingöl tamamıyla bir bal kenti ve bal ürünleri kenti olarak anılacak”

Geçmiş yıllara oranla arıcı sayısında önemli artış sağlandığını sözlerine ekleyen Çapak, “Kilogram olarak bal üretiminde ciddi bir artış var. Bu artışın kaliteli bir şekilde önümüzdeki zamanda iyi bir şekilde devam edeceğini düşünüyoruz. İnşallah projelerimiz bittiği zaman Bingöl tamamıyla bir bal kenti ve bal ürünleri kenti olarak anılacak ve bal ile ilgili birçok ürünü de piyasa da görmüş olacağız.” şeklinde konuştu.

Ziyarette, Prof. Dr. Çapak’a projelerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer ve PİKOM yetkilileri de eşlik etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler