Bingöl çarşı merkezindeki trafik yoğunluğuna çözüm

Bingöl çarşı merkezindeki trafik yoğunluğuna çözüm

Bingöl’de Trafik Komisyonu kararı ile çarşı trafiğini rahatlatmak amacıyla, minibüslerin çarşı merkezinde durak oluşumları ve araç parklarına izin verilmeyecek.

İlçe ve köylerden yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin çarşı merkezindeki durakları Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’ın talimatıyla kaldırıldı. Minibüslerin çarşı merkezinde durak oluşumları ve araç parklarına izin verilmeyecek, kurallara uymayanlara idari yaptırımlar uygulanacak.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, geçtiğimiz hafta minibüs işletmecilerinin temsilcileriyle bir araya gelerek, çarşı trafiğini rahatlatmak amacıyla tüm minibüslerin köy ve ilçe garajında hizmet vermesi doğrultusunda trafik komisyonu kararının uygulanacağını belirtmişti.

Tüm minibüsler garajda toplandı

Bingöl Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, bu doğrultuda Zabıta Müdürlüğünce yapılan çalışma doğrultusunda çarşı merkezinde bulunan köy ve ilçe minibüs duraklarının kaldırılarak, tüm minibüslerin tek çatı altında toplatıldığını belirtti.

Bu kapsamda belli noktaları durak olarak kullanarak, caddelerde trafik yoğunluğuna neden olan araçların çarşı merkezine girişlerine izin verilmeyeceği vurgulanan açıklamada, “Zabıta ekiplerimiz, hızlı bir şekilde sözlü tebligatlarıyla minibüslerin İnönü Mahallesi’nde bulunan köy ve ilçe garajında toplanmasını sağlamıştır. İlçe ve köylere yolcu taşımacılığı yapan araçlar buradan hareket edecek, çarşı merkezinde herhangi bir noktayı durak olarak kullanmalarına veya araçlarını park etmelerine izin verilmeyecektir.” denildi.

İdari para cezası uygulanacak

Zabıta Müdürlüğü ve Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince ortak denetim çalışmaları yürütüleceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Çarşı merkezinde durak oluşumları ve araç parklarına kesinlikle izin verilmeyecektir. Kurallara uymadığı tespit edilen minibüs işletmelerine Zabıta Müdürlüğü ekiplerince 5393 sayılı Belediye Kanunu çerçevesinde idari para cezası uygulanacaktır.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.