Bingöl Devlet Hastanesinde "Organ Bağışı" standı açıldı

Bingöl Devlet Hastanesinde "Organ Bağışı" standı açıldı

Bingöl Devlet Hastanesi Organ Bağış Koordinatörlüğünü yapan Reyhan Karadağ, her yıl stant kurarak, organ bağışı ile ilgili farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

"Organ Nakli Haftası" dolayısıyla Bingöl Devlet Hastanesinde "Organ Bağışı" standı açıldı.

Bingöl Devlet Hastanesi Organ Bağış Koordinatörü Reyhan Karadağ, organ bağışının hayati önem arzettiğini belirterek yaptıkları çalışmalarla organ bağışına karşı halk arasında var olan ön yargıları kırmak istediklerini söyledi.

Organ bağışı konusunda insanların daha duyarlı olmasını isteyen Karadağ, "Her yıl bu şekilde stant kuruyoruz ve organ bağışı ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Özellikle 3-9 Kasım tarihlerinde bu işin farkındalığını oluşturmak için böylesi çalışmalar yapıyoruz. Temennimiz insanların bu konuda bize daha çok yardımcı olmalarıdır. Şunu belirtmek isterim ki bu çok önemli ve hayati bir konudur. Organ bağışı çalışmasında bulunmak çok farklı bir olay. Bu çalışmalarımızla, bazı ön yargıları kırmak istiyoruz ve insanların daha duyarlı olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bütün bir ekiple bunun uğraşını gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Karadağ, "Yaptığımız çalışma şöyle; öncelikle hastanemizde bir stant kurduk ve yaptığımız bu çalışma sonrası insanlar daha duyarlı olmaya başladı. Hastaneyle beraber alışveriş merkezinde ve üniversitede de stant açacağız. Bu konuda duyarlı olmamız gerekir. Bugün dünyanın genelinde olduğu gibi ülkemizde de organ bağışı bekleyen binlerce insan var. Bu konuda duyarlı olalım. Her organ bir hayattır. Açtığımız bu standa herkesi bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler