Bingöl Genç'de çaldıkları eşyaları işyerine ait araçla kaçırdılar

Bingöl Genç'de çaldıkları eşyaları işyerine ait araçla kaçırdılar

Bingöl’ün Genç İlçesinde beyaz eşya ve mobilya satan bir işyerine giren kimliği belirsiz kişi yada kişiler, çaldıkları eşyaları, iş yerine ait araca yükleyip kayıplara karıştı.

Alınan bilgiye göre olay, dün gece saatlerinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan beyaz eşya ve mobilya satan bir işyerinde meydana geldi. 

İşyerinin arka kapısını kırarak içeri giren kişi yada kişiler, iş yerinde bulunan 3 LCD TV, 1 adet çamaşır makinesi, 2 adet elektrikli süpürge ve 4 adet halıyı, anahtarları çekmecede bulunan iş yerine ait 12 AE 198 plakalı araca yükleyip olay mahallinden uzaklaştı.

İş yeri sahibinin sabah saatlerinde fark ettiği hırsızlık olayını emniyet birimlerine haber vermesi üzerine inceleme başlatarak, MOBESE kamera kayıtlarını inceleyen polis, zanlıların çaldıkları araç ile birlikte gece saat 03.00 sıralarında Diyarbakır istikametine doğru kaçtıklarını tespit etti.

Polis olayı gerçekleştiren kişi yada kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Polis işyeri güvenliği konusunda uyardı

Bu arada polis birimleri, iş yeri sahiplerinin özellikle mal güvenliği açısından işyerlerinde mutlak suretle güvenlik kamera sisteminin bulundurulması için uyarılarda bulundu. ekipleri, Güvenlik kamerasının suçun oluşmasında caydırıcı bir etken olduğunu, art niyetli kişilerin güvenlik kamerası bulunan yerleri tercih etmediğini belirten polis, özellikle mahalle aralarında bulunan ve çevresi kapalı olan yerlerin art niyetli kişiler tarafından daha çok tercih edildiğini, bu nedenle buralarda meydana gelebilecek bir olayın aydınlatılmasında güvenlik kameralarının hayati önem taşıdığını belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.