Bingöl Genç'te IHO EBRAR’dan engelli vatandaşa akülü araç

Bingöl Genç'te IHO EBRAR’dan engelli vatandaşa akülü araç

​IHO EBRAR tarafından Bingöl’ün Genç ilçesindeki bir engelliye Genç Derneği aracılığıyla akülü araç hediye edildi.

Genç ilçesinde yaşayan ve uzun yıllardır engelli olan ve eski arabasının bozulması nedeniyle gezmede zorluk çeken Mahmut Şenlik’e, Genç Der’in girişimiyle Avrupa merkezli Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO EBRAR tarafından akülü araç hediye edildi.

IHO EBRAR’ın Türkiye Temsilcisi Sabahattin Ugar ile Genç Der Başkanı Cihan Üzer ve dernek yetkililerinin katılımıyla akülü araç, Şenlik’e teslim edildi.

IHO EBRAR Türkiye temsilcisi Sabahattin Ugar teslim töreninde yaptığı açıklamada, "IHO EBRAR olarak Bingöl’ün Genç ilçesindeyiz. Genç Der’in bize başvurmasıyla engelli Mahmut Şenlik abimize akülü bir araç hediye ettik. Allah-u Teala buna vesile olanlara, hayırseverlerimizin hepsinden Allah razı olsun. Rabbim ona acil şifalar versin." dedi.

Genç Der Başkanı Cihan Üzer de engelli Şenlik’in kendilerine böyle bir talep ile gelmesi üzere İHO EBRAR’a başvuru da bulunduklarını söyleyerek, “Engelli Mahmut Şenlik abimiz bize başvurdu. Arabaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Biz de İHO EBRAR’a başvurduk. Çünkü bunların böyle çalışmalarını olduğunu biliyorduk. Allah kendilerinden razı olsun. Bu kardeşimizin sıkıntısını gidererek bizleri de mutlu ettiler. İnşallah bu tür yardımların devamı gelir. Halkımızdan bu tür konularda duyarlı olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aldığı araç ile daha rahat gezebileceğini ve kendilerine yardım eli uzatan herkese teşekkür ettiğini belirten engelli Mahmut Şenlik ise “IHO EBRAR ve Genç Der’e çok teşekkür ediyorum. IHO EBRAR’ın İstanbul şubesine, Genç Der’in yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”  şeklinde konuştu.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.