Bingöl ile çevre iller arasında ulaşım yeniden sağlandı

Bingöl ile çevre iller arasında ulaşım yeniden sağlandı

​Kar vetipi nedeniyle kapanan Bingöl’e komşu iller arasındaki karayolu yeniden ulaşıma açıldı.

Kar ve tipi nedeniyle kapanan Bingöl’ün çevre iller bağlantılı karayolu, yapılan çalışmaların ardından ulaşıma açıldı.

Dün gece kar ve tipi nedeniyle kapanan Bingöl’ün Elazığ, Diyarbakır, Erzurum ve Muş’a bağlantılı karayolu, sabah saatlerinde, karayolları ekiplerinin çalışması sonucunda ulaşıma açıldığı belirtildi.

AFAD, UMKE, Kızılay, jandarma, sağlık ve İl Özel İdare'den oluşan ekiplerin çalışmaları sonucunda araçlarında mahsur kalan vatandaşlar da kurtarıldı.

Bingöl-Elazığ Karayolu'nun Kuruca mevkiinde, kar ve tipi nedeniyle görüş mesafesi düşünce, biri cenaze aracı olmak üzere çok sayıda araç kayarak yoldan çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, araçlarda bulunan çok sayıda kişiyi kurtararak Yolçatı Kayak Tesisine götürdü.  Ayrıca, Bingöl-Elazığ Karakoçan ilçesi çıkışında araçlarında mahsur kalan vatandaşlara da çorba, çay, battaniye ve kumanya dağıtımı yapıldı. Vatandaşlar daha sonra bölgedeki tesislere götürülerek misafir edildi. Geceyi tesiste geçiren vatandaşlar, sabah saatlerinde yolun açılmasıyla araçlarıyla yollarına devam etti.  

TIR sürücüsü Bülent Candan, Dün Bingöl’e yük bıraktıktan sonra dönüş yolculuğunda yoğun kar ve tipiden dolayı dün akşamdan beri mahsur kaldıklarını söyledi.

Candan, "Zincirim olmasına rağmen karda kaldım. Dün gündüz Bingöl’e yük bıraktım akşam Elazığ ili üzerinden Adana’ya gidecektim. Dün akşam saat 17.30’dan beri buradayım. Gece araçta sabahladım. Sabah saatlerinde buradan 3 kilometre ileride bulunan bir tesise kadar yürüdüm. Şu anda karda çıkmak için yardım bekliyorum. Bu havada Allah herkese yardımcı olsun. Bu karlı havada kimse yolla çıkmasın, özelikle TIR’cılar." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.