​Bingöl Kadın Doğum Hastanesinde özel odada doğum

​Bingöl Kadın Doğum Hastanesinde özel odada doğum

​Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Ferhat Korkutata, özel doğum odasının hazırlandığını belitti.

Hastanelerinin dönem dönem doktor eksikliği konusunda gündeme geldiğini dile getiren Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Ferhat Korkutata, şu an itibariyle hastanedeki tüm birimlerin eksizsiz çalıştığını belirterek, hastanelerinde bugün itibariyle TDL (Tramvay Doğum ve Lohusa) özel doğum odası ve kemik dansitometri odalarının hizmette başladığını söyledi.

Hastanede başlayan yeni hizmetlerle ilgili bilgi veren Korkutata, "Doğum salonumuzda, yeni faaliyete geçen özel odamızda; TDL dediğimiz tramvay doğum ve lohusa hizmetinin bir arada yapıldığı bir oda düzenledik. Bu odada; hasta, doğum öncesi ve sonrası duş imkanı, özel lavabosu ile banyosu, televizyonu, buzdolabı, koltuk takımının ve yemek yeme alanı ile refakatçi ziyaretine uygun bir odada baştan sona doğum hizmetini görebiliyor. Buraya bir oda ile hizmete başladık. Sağlık Bakanlığına yazımızı yazdık oda sayımızı da inşallah artıracağız.” dedi.

"Kemik dansitometri odamızda hizmet veriyor"

Hastanede Kemik Dansitometri hizmetini de başlattıklarını dile getiren Korkutata,  “Bu da özellikle kadınlarda menopoz döneminin erken teşhis ile ilgili kemik yapılarının incelenmesi, ayrıca bu cihazın özelliğinden dolayı vücuttaki yağ oranının hesaplanması ile ilgili olarak ta özellikli bir cihazdır. Bu cihazımızla da hastalarımızın hizmetine başladık.” diye konuştu.

“Göz ve KBB Polikliniği yakında hizmete girecek”

Korkutata,  şunları söyledi: “Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemizde yeni hizmet birimlerimiz olan Göz ve KBB Polikliniği yakında hizmete girecek. Göz doktorumuz atandı, poliklinik hazır daha önce haftada 2 gün hizmet veren göz polikliniğimiz yeni doktor geldiğinde tam gün, tüm hafta göz Polikliniği hizmeti verecektir. KBB doktorumuz da hazır yakın zamanda o da hizmet verecektir inşallah.”  

“Hastanemizde çocuk cerrahi doktoru sorunumuz giderildi”

Uzun bir süredir hastanede çocuk cerrahi doktorunun olmadığını söyleyen Korkutata, “Uzun bir süredir sıkıntı yaşadığımız çocuk cerrahisinde Türkiye genelinde 2 doktor ataması yapıldı, bir tanesi Bingöl’e verildi. Bu da ilimiz açısından çok iyi oldu. Bunda özelikle katkısı olan Cevdet Yılmaz beye teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“5 kadın doğum ve 6 çocuk uzman doktorumuz görevlerine devam etmektedir”

Hastanedeki önemli konuların başında gelen kadın doğum uzmanı doktor sıkıntılarının şimdilik olmadığını dile getiren Korkutata, “Yeni kadın doğum uzmanımız atanmadı 5 doktorumuz var bir şekilde idare edebiliyoruz.  6 çocuk uzman doktorumuz var. Süt izni kullanan var. Yeni atama da bir tane eş tayini ile bir tane de normal atamadan iki tane çocuk uzmanımız daha gelecek. Ayrıca KBB ve çocuk cerrahi doktorlarımız kısa bir zaman içerisinde gelip görevlerine başlayacaklardır.” Şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.