Bingöl Karlıova kutlu doğum etkinliği foto 2017

Bingöl Karlıova kutlu doğum etkinliği foto 2017

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Kar-Der tarafından Karlıova ilçesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe ilçe halkı ve çevre köylüler teveccüh gösterdi.

Karlıova Belediyesi miting alanında gerçekleşen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Mevlid-i Şerif, ilahilerin okunmasıyla devam etti.

Etkinlikte bir konuşma yapan Nizamettin Yaçin, Hz. Muhammed'in, insanlığa rehber olması için gönderildiğini vurguladı.

Yaçin, "İnsanların bir kısmı Allah’ın göklerden yeryüzüne haykırdığı ilahi vahye tabi oldular ve hak Peygamberi dinlediler ve hidayet buldular. Bir kısmı ise peygamberleri dinlemediler, Kur'an-ı dinlemediler, Kur'an'a sırt çevirdiler ve dalaleti, komünizmi, sosyalizmi ve beşeri ideolojiyi seçtiler." dedi.

Yaçin, şöyle konuştu: "İslam dini yeryüzünde hâkim olduğu günden bu yana onu karalamaya ve bitirmeye çalıştılar. Allah’ın nurunu bitirmek için, Kur'an'a set olmak için ve böyle toplantıların önüne geçmek için çırpındılar. Allah’ın nurunu söndürmeye çalışanların hepsi sönüp gittiler. Bu din güneş gibidir. Güneş üfürülmekle sönmez, kimsenin gücü buna yetmez. Ama bugün yayınlarıyla, basınlarıyla kirli ideolojileriyle, tuzaklarla ve karalamalarla bu dini söndürmeye çalışanlar halen de devam ediyor ve bu mücadele kıyamete kadar devam edecektir. Ama şunu bilmelidirler ki kendi geçmişlerine ve tarihine baksınlar, İslam'a kafa tutanlar sönüp bitmişler. İslam Allah’ın dinidir, azizdir ve aziz kalacaktır."

Bilal Güler ve Ömer Akkün’ün seslendirdiği ilahilerle devam eden etkinlik daha sonra kız çocukların seslendirdiği ilahi, erkek çocukların okuduğu ayet, hadis ve kapanış duasıyla sona erdi.

İLKHA



































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.