Bingöl Karlıova Taşlıçay köyü kutlu doğum etkinliği 2017 foto

Bingöl Karlıova Taşlıçay köyü kutlu doğum etkinliği 2017 foto

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Yağan yağmura rağmen aileler çocuklarıyla birlikte köy meydanında gerçekleştirilen etkinliğe katıldılar.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Kutlu Doğum etkinliği, ses sanatçıları tarafından mevlidi şerif ve ilahi okunmasıyla devam etti.

Daha sonra katılımcılara hitap eden İlahiyatçı Cihan Özer, Hz. Muhammed'i anlamak için kendi döneminde Mekke'de ve dünyada yaşanan zulümlerin iyi bilinmesi gerektiğini belirtti.

Özer, "Peygamberimiz gelmeden önce Mekke toplumu ve dünya Rabbini unutmuş, taşa, toprağa, ağaca ve güneşe secde ediyordu. Hz. Muhammed onları Allah'la tanıştırdı. İnsanlar köle pazarında bir mal gibi alınıp satılıyordu. Kadınların insan olup olmadığı tartışılıyordu. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Güçlülerin kırbaçları mazlumların sırtında onlara ah çektiriyordu. Böyle bir ortamda Hz. Muhammed Mustafa yola koyuldu. İlk başta etrafında fazla kişi yoktu fakat yavaş yavaş insanlar onun getirdiği nurun farkına varınca etrafında pervane oluyorlar." dedi.

Kendisine peygamberlik görevinin verildiği ilk zamanlarda birçok eziyet çeken Hz. Muhammed'in ashabına da işkence edildiğini dile getiren Özer, sözlerine şöyle devam etti: "Arkadaşları gözlerinin önünde şehit ediliyordu, Sümeyye ve Yasir bunlardandır. Peygamberimiz ve sahabeler bedel ödediler, her türlü sıkıntıya katlanarak o adaleti dünyamıza taşıdılar. O günkü insanlık Hz. Muhammed'e, onun davasına, onun Allah'tan getirdiği ilahi emirlere bağlı kalarak kurtuldular."

21'inci yüzyılda yaşayan Müslümanların da birçok zulümle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Özer, "Bugün bizler de dünyamızı sarmış bir zulümle karşı karşıyayız. Özellikle bugün televizyon ekranlarında yapılan zulümleri izlediğimizde yüreğimiz paramparça oluyor. Bazen gözyaşı döküp, ahlar çekiyoruz çünkü günümüzde bir tane Nemrut, Firavun ve Ebu Cehil yok. Dünyamızı onlarca Firavun, Nemrut ve Ebu Cehil işgal etti. Onlar artık dünyaya kan kusturuyorlar. Bu neyin göstergesi biliyor musunuz? Bu, Hz. Muhammed'den kopuşun göstergesidir. İnsanlık Hz. Muhammed'den ve Allah'ın getirdiği davadan koptu, aklını yitirdi, dengesini kaybetti ve dünya zulme boğuldu. Onun için diyoruz ki kurtuluş reçetemiz Hz. Muhammed'dir. Çünkü onun davasında hak ve adalet, insanlara verilen bir değer vardır." şeklinde konuştu.

Küçük çocukların seslendirdiği ilahi, hadis ve şiirlerden sonra okunan duayla etkinlik sona erdi.

İLKHA





























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.