Bingöl Karlıova'da dolandırıcılar 3 bin küçükbaş hayvanı alarak kayıplara karıştı

Bingöl Karlıova'da dolandırıcılar 3 bin küçükbaş hayvanı alarak kayıplara karıştı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kendilerini hayvan tüccarı olarak tanıtan dolandırıcılar, yaklaşık 3 bin küçükbaş hayvanı alarak kayıplara karıştı.

Karlıova'ya bağlı 10 köye giderek kendilerini hayvan tüccarı olarak tanıtan dolandırıcılar, yaklaşık 3 bin küçükbaş hayvanı alarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgilere göre, 10 gün önce aracıları olan V.U. ile birlikte 10 köye giderek kendisini hayvan tüccarı olarak tanıtan dolandırıcılar, yaklaşık 3 bin küçükbaş hayvanı borç alarak kayıplara karıştı.

Piyasa değeri bir buçuk milyon lira olan yaklaşık 3 bin küçükbaş hayvanı alıp kayıplara karışan kişinin izini süren köylüler, tüm çabalarına rağmen hayvanlarını alan kişinin izini bulamadıklarını söylediler.

Kendisinin de mağdur edildiğini söyleyen V.U. hayvanları alan kişilerin böyle yapacaklarını bilmediğini, kendi hayvanlarını da borç olarak sattığını ifade etti.

Tuzluca köyü muhtarı Ali Yılmaz, hayvan kalpazanların yıllardır köylerine dadandıklarını ifade ederek, köylülerin artık uyanık olması gerektiğini söyledi. Yılmaz, yıllardır köylerinden borç adı altında hiçbir evrak verilmeden köylüleri kandıran bu kişilere karşı herkesin uyanık olması gerektiğinin altını çizdi.

Jandarmaya suç duyurusunda bulunan köylüler, hayvanlarını götüren dolandırıcıların bir an önce bulunmasını istediler.

Olay hakkında soruşturma başlatılırken, sahte hayvan tüccarların yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler