​Bingöl Karlıova'da elektrik akımına karşı ilginç önlem

​Bingöl Karlıova'da elektrik akımına karşı ilginç önlem

​Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yan yana bulunan direklerdeki elektrik tellerinin akıma sebep olmaması için direklere tahta parça monte edildi.

Karlıova'nın Turgut Özal Mahallesinde yan yana bulunan direklerdeki elektrik tellerinin birbirine çarpmaması için alınan 'tahtalı' önlem ilginç karşılandı.

Turgut Özal Mahallesinde bulunan eski direklerin kaldırılması ve yerine yeni direklerin dikilmesi çalışmaları başlatıldı.

Devam eden çalışmalarda yaklaşık bir ay önce dikilen yeni direkleri elektrik telleri takılmadı. Eski direklerin yerine dikilen direklerin bitişiğinde bulunan tellere tahta parçasıyla önlem alınması tepkilere neden oldu.

"Şaka gibi gelen bu önlemin sağlıklı bir şekilde yapılmasını istiyoruz"

Olası bir terslikte elektrik tellerin yeni direklere temas etmesi sonucu direklerin tamamının elektrik akımına kapılacağını belirten mahalle sakinlerinden Orhan Bingöl, “Eski direklerin kaldırılması ve yerine yeni direklerin dikilmesini olumlu buluyoruz. Ama bir aydan fazladır dikilen yeni direklere elektrik telleri çekilmedi ve eski direklerin telleri ise hemen yeni direklere yapışık. Görevli arkadaşlar tellerin direklere temas etmemesi için araya küçük bir tahta parçası koymuşmuşlar. Hafif bir temas sonucu direğin tümüne elektrik girebilir ve mahallede bulunan çocukların direğe dokunmasıyla hayatları kararabilir. Şaka gibi gelen bu önlemin sağlıklı bir şekilde yapılmasını istiyoruz.” Dedi.

Öte yanda Kanitaht Mahallesi'nde yeni direkler için yaklaşık iki ay önce açılan çukurlara direklerin dikilmemesi de mahallelinin tepkisine neden oluyor.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler