​Bingöl Karlıova'da İmam hatipliler Kur'an'ı ve ezanı güzel okumak için yarıştı

​Bingöl Karlıova'da İmam hatipliler Kur'an'ı ve ezanı güzel okumak için yarıştı

​Bingöl merkez ve ilçelerindeki imam hatip okullarında eğitim gören 20 öğrenci, Kur'an-ı Kerim'i ve Ezanı güzel okumak için yarıştı.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce imam hatip ortaokulları arasında "Kur'an-ı Kerim’i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.

Karlıova Ulu Cami'de yapılan yarışmaya Bingöl merkez, Solhan, Genç, Ilıcalar ve Karlıova ilçeleri olmak üzere imam hatip ortaokullarından 20 öğrenci katıldı.

Yarışmada, Kur'an-ı Kerim'i güzel okumada Bingöl İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Musab Cengiz birinci, Bingöl 15 Temmuz Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yiğit Ahmet Kubar ikinci, 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Davut Burkay üçüncü oldu.

Ezanı güzel okumada ise 15 Temmuz Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yusuf Bedir birinci, Genç Murat İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nurullah Nazlı ikinci, Ilıcalar İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sıddık Kızılboğa da üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere katılım belgesi, çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Yarışma sonrasında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, “Bu tür etkinlikler Kur'an-ı Kerim'i öğrencilerimize sevdirmek açısından büyük önem arz ediyor. Bu yarışmalar sayesinde öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim'i daha çok sevdiriyoruz. Öğrencilerimiz de büyük bir heyecan ve aşkla Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okumak için sürekli çabalıyorlar. Bu yarışmada emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ayrıca dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimi ve ailelerini de tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Engin’in yanı sıra, Şube Müdürü Mehmet Arslan, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler