Bingöl Karlıova’da Mevlid-i Nebi programı düzenlendi

Bingöl Karlıova’da Mevlid-i Nebi programı düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Karlıova Kar-Der tarafından Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi.

İlçede bir düğün salonunda düzenlenen etkinlik, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan mevlit ve sinevizyon gösterimiyle devam eden etkinliğe Peygamber Sevdalıları Dönem Sözcüsü Yahya Oğraş konuşmacı olarak katıldı.

Hz. Peygamberin getirdiği mesaja insanlığın bugün çok daha fazla muhtaç olduğunu ifade eden Oğraş, Hz. Muhammed'in rahmet, merhamet ve adaletine dikkat çekti.

Bu günlerin heyecan dolu günler olduğunu dile getiren Oğraş, "Şu günler gerçekten de aşkla, muhabbetle, sevgiyle, saygıyla gözlerimizi ufka dikerek ya Resullullah, ya Habibullah sen geldin, içimizdesin ve aramızdasın. Biz buna iman etmişiz, sen şahitsin ve sana salavat getiriyoruz." dedi.

Hz. Peygamberin getirdiği mesajın hayatın her alanına yönelik olduğuna işaret eden Oğraş, şöyle konuştu: "Dünyamız karanlıklara bürünmüş, zifiri karanlık her tarafı kaplamış, böylesi bir dünyada, böylesi bir âlemde bir şahsiyetin tezahürü, bir şahsiyetin dünyaya teşrifi gerek ve Hz. Muhammed (S.A.S) şu günlerde Mekke-i Mükerreme'de teşrif bulunur. Ve bizler onun cismine ne kadar hayransak, onun cemaline ne kadar müştaksak, onun tebliğine de kurbanız. Onun özelliklerini, onun hususiyetlerini de öğrenmek, anlamak, kavramak, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Çünkü şu anda Efendimizin mesajlarına o kadar muhtacız ki, Hira’nın kriterlerine o kadar muhtacız ki vahyin kültürüyle çocuklarımızı, gençlerimizi, hanımlarımızı, beylerimizi eğitmeye o kadar muhtacız ki ve onun getirdiği mesaj, esasında hayatımızın her alanında var. Aile hayatımızda, ekonomimizde, siyasetimizde, askeriyemizde ve sosyal hayatımızın her tarafında onun getirmiş olduğu mesajlar vardır."

Hz. Peygamberin rahmet ve merhametine dikkat çeken Oğraş, konuşmasına şöyle devam etti: "Efendimiz(S.A.S) birlikte yaşamamızın kriterlerini vahyin nazil olduğu Hira’da bize ilk olarak nakşetmiştir, yazmıştır, yazdırmıştır ve günümüze kadar aktarmıştır. Efendimizin rahmeti ve merhametinin karşısında ağlar bile erirdi. Efendimiz (S.A.S) hayatına baktığımızda onun rahmeti, merhamet ve şefkat kapılarını sonuna kadar açmasına hayranız. Uhut'ta onun öz amcası Hz. Hamza’yı şehit eden Vahşi’yi Mekke’nin fethinde affetmiştir. Mekke’yi fethettiği zaman tevazu içinde Allah’ın bir nimeti olarak genel bir af ilan etmiştir. Kendisine yapılan bütün işkencelere ve hakaretlere, sürgüne gönderilmesine rağmen o gün genel af ilan ediyor ve herkes onun lidası, onun bayrağı altında bir araya geliyor. Hz. Muhammed (S.A.S), bizim gibi kinle, öfkeyle ve intikamla hareket etmiş olsaydı herhalde o gün Mekke’nin sokaklarında kan gövdeyi götürecekti."

Hz. Peygamberin adaletine de değinen Oğraş, konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı: "Efendimizin hayatında kesitlere baktığımız zaman, barış hususunda daha kendisine peygamberlik gelmeden, insanlar arasında adaleti sağlamak, insanlığı yaşatmak, insanlara insan gibi davranmak ve sürekli bir huzurun ve selametinin tesisi için uğraş vermiştir."

Etkinlik okunan dua ile sona erdi.

İLKHA























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.