Bingöl Solhan'da Mevlid-i Nebi programı düzenlendi

Bingöl Solhan'da Mevlid-i Nebi programı düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl'ün Solhan ilçesinde “Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Bingöl'ün Solhan ilçesinde “Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Seslendirilen ilahi ve Mevlid-İ Şerif ile devam eden etkinlikte, Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, bir konuşma yaptı.

“Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl efendimiz aleyhi selamın ayrı bir özelliğini, önderliğini, liderliğini ve vasfını tema olarak kullanıyor ve bunu anlatıyoruz.” diyen Çelik, şöyle konuştu:

“Dilimizin döndüğü kadar güç ve kuvvetimizin olduğu kadar anlatıyoruz. Çünkü yakinen inanıyoruz ve biliyoruz ki bugün insanlığın içine düştüğü bu buhrandan, bu zulümden, bu karanlıktan ancak ve ancak Hz. Muhammed'in getirdiği ilahi mesaja uymakla kurtulur insanoğlu. Eğer bugün insanlık alemi inim inim inliyorsa, İslam coğrafyası feryad-u figan içindeyse, kan ve göz yaşı eksik değilse, zalimler bugün dünyanın hakimi ise bunun tek sebebi, Allah Resulünün izinden gitmemek, onu yeteri kadar anlamamak, anlayamamak, yaşayamamaktır.”

Çelik, “Biz biliyoruz ki, ne zaman tarih boyunca insanlık peygamberlerin öğretilerine uymuş ise Hz. Adem'den ta Hz. Muhammed'e kadar insanlık ne zaman vahyin peşinden gitmişse, vahyi özümseyip hayatına pratik olarak yansıtmışsa, insanlık tarihi nurdan, altından sahifelerle yazılmış, insanlar zulümden ve her türlüsünden kurtulmuş ve insanların hepsi mutlu bir şekilde yaşamıştır.” dedi.

İslam âleminin bugün içinde bulunduğu durum hakkında da konuşan Çelik, “Daha dün Mısır’da bir camiye bombalı saldırı yapıldı. 305 insan o bombalı saldırı ve silahlı taramada hayatını kaybettiler. Müslümanların ülkesinde Müslümanların eliyle zalimlerin ve kâfirlerin, şeytanların kışkırtmasıyla Müslümanın kanı dökülüyor. Müslüman Müslümanı öldürüyor. Kâfirlerin ve zalimlerin işini kolaylaştırıyor, onların plan ve programlarını projelerle uyguluyor. Oysa bizim dinimiz gerçekten bize bunu mu emrediyor? Haşa! Bu yıl ki temamıza baktığımız zaman ve Allah Resulünün mübarek siretini, hayatını okuduğumuzda bunun tam tersini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çelik, “Hz. Muhammed Mustafa (sav) bir rahmet peygamberiydi, kendisi kendini şöyle anlatıyor; 'Ben Muhammed’im, ben Ahmed’im, ben Rahmet Peygamberiyim.' Allah, onu öyle vasıflandırmıştı. 'Ey habibim! Biz seni ancak âlemlere rahmet olasın diye gönderdik.' Bildiğimiz ve bilmediğimiz bütün âlemlere şu içinde yaşadığımız samanyolu galaksisi gibi yüz milyarlarca galaksi var. Henüz keşfedilmemiş, bilinmemiş. İşte bütün kâinata canlı ve cansız bütün varlıklara Hz. Muhammed Mustafa (sav) rahmet olarak gönderilmiştir.” diye konuştu.

“Ant olsun içinizden size öyle bir peygamber gönderdik ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir.” Tevbe Suresi 128'inci ayetiyle konuşmasına devam eden Çelik, "Demek ki insanlara bir sıkıntının gelmesi Peygamber efendimizi o kadar çok üzüyor ki sanki mübarek kemikleri kırılmışçasına acı hissediyor. Ayrıyeten müminlere karşı çok merhametli ve şefkatlidir, diyor. Bakın ayetin öncesinde Allah önce size diyor, kime? Size derken kimi kastediyor? Orada müfessirler şöyle açıklıyor, 'Yani Mekke müşriklerini, ey Mekke müşrikleri, ey gönderdiğim peygambere iman etmeyen insanlar, ey her gün onun yoluna taş ve diken döşeyenler, ey Kâbe de namaz kılarken abasını üstüne örtüp onu öldürmeye yeltenen insanlar, sizin içinizden birini gönderdik.' diyor. Allah-u Teâlâ, 'onu tanıyorsunuz, onu biliyorsunuz, babasını, dedesini, annesini biliyorsunuz. Ne kadar emin bir insan olduğunu biliyorsunuz, ne kadar rahmet ve şefkat sahibi bir insan olduğunu biliyorsunuz.' diyor." ifadelerini kullandı.

İlahilerin de seslendirildiği etkinlik, yapılan duanın ardından sona erdi.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.