Bingöl Umut Kervanı 284 aileye umut oldu

Bingöl Umut Kervanı 284 aileye umut oldu

Muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Umut Kervanı, eylül ayı faaliyetleri kapsamında, Bingöl'de yardıma muhtaç 284 aileye, 47 bin 803 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı üyesi Bingöl Umut Kervanı, 2021 yılı eylül ayına ait faaliyet raporlarını açıkladı.

Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor.

284 aileye 47 bin 803 TL yardım yapıldı

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklamada bulunan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, "Hamdolsun eylül ayında da yoksul ve yardıma muhtaç ailelerimizi yalnız bırakmadık. Hayırsever ve gönlü zengin insanımızın bize tevdi ettiği emanetleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Eylül ayında 258 aileye 32 bin 907 TL gıda yardımı ve 26 aileye de 14 bin 900 TL nakdi yardım olmak üzere, toplamda 284 aileye 47 bin 803 TL değerinde ayni ve nakdi yardım gerçekleştirdik." dedi.

"İnfak ruhunu geliştirmeliyiz"

Paylaştıkça mutlu olan ve verdikçe zenginleşen anlayışın yeniden tesis edilmesi gerektiğine vurgu yapan Tamaç, "İnsanların, birbirlerine yardım ederek hayırda yarışmaları, Allah-u Teâlâ'nın razı olduğu ve İslâm kardeşliğinin temelini teşkil eden güzel bir haslettir. Zira zayıf ve muhtaç olan herkesin yardımına koşmak, imanın kemaline işarettir. Cenab-ı Hakk şöyle emir buyurur: '…İyilik ve takvâ üzerinde yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın!..' Mü'minler, Allah'ın emirlerine tabi olup nefsin arzularından uzaklaşmak hususunda yardımlaşmalıdırlar. Birbirlerini hayra teşvik ederek iyilik yollarını açmalı ve salih amellere sevk etmelidirler. Kısacası, ahireti birlikte kazanma gayreti içinde olmalıdırlar. Yüce Rabbimiz, en faydalı yardımlaşmanın hakkı ve sabrı tavsiye hususunda olduğunu, böyle davranan insanların hüsrandan kurtulacağını şöyle beyan eder: 'Zamana andolsun ki, insan hiç şüphesiz hüsran (zarar) içindedir. Ancak, iman edip salih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler bundan müstesnadır.' Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun." ifadelerine yer verdi.

Tamaç, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

"İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş Gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 Bingöl

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı"


Bingöl Umut Kervanı 284 aileye umut oldu

Bingöl Umut Kervanı 284 aileye umut oldu

Bingöl Umut Kervanı 284 aileye umut oldu

Bingöl Umut Kervanı 284 aileye umut oldu

Bingöl Umut Kervanı 284 aileye umut oldu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler