Bingöl Umut Kervanı 6 ayda bin 474 aileye umut oldu

Bingöl Umut Kervanı 6 ayda bin 474 aileye umut oldu

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı), 6 aylık çalışmalarına ilişkin faaliyet raporunu açıkladı.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Bingöl Umut Kervanı, 2020 yılının ilk 6 ayına ait çalışmalarından oluşan faaliyet raporlarını kamuoyu ile paylaştı.

Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı, mazlum ve muhtaçların adeta umudu haline gelerek; yaptığı yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.

"Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir." düsturuyla yola koyulan ve yılın 12 ayında yüzlerce aileye şefkat ve merhamet ile dokunan Bingöl Umut Kervanı, muhtaç ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Yardım derneği, pandemi sürecinde ve Ramazan ayında da binlerce aileye gıda yardımlarını ulaştırdı.

"İlk 6 ayda bin 474 aileye 280 bin 133 TL yardım yapıldı"

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, "Bingöl Umut Kervanı olarak haziran ayında 285 aileye 59 bin 565 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk. Yine ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ve haziran aylarında toplamda; bin 474 aileye 280 bin 133 TL değerinde ayni ve nakdi yardım yaptık. 765 aileye 120 bin TL değerinde gıda, 368 aileye 94 bin 570 TL nakdi, 62 aileye 7 bin 100 TL kırmızı et, 64 aileye 8 bin 430 TL kahvaltılık, 41 aileye 32 bin 623 TL giyim yardımında bulunduk." dedi.

"Yokluk da varlık da birer imtihan vesilesidir"

Sadakaların belaları def ettiğine vurgu yapan Tamaç, "Bizler sınırsız olan ihtiyaçlara karşın sınırlı imkanlar ile mücadele etmeye, derman olmaya çalışıyoruz. Şu çağrıyı özellikle yapmak istiyorum. İnsanlık olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Küçük bir virüsle dahi baş edemiyoruz. Elinde imkân olan herkesin, imkânı olmayan, darda olan insanlarımıza yardımcı olması lazım. Unutmayalım ki 'Sadaka, belayı def eder.' Bir bela ve imtihan sürecinden geçiyoruz. Bu süreci el birliği ile atlatabiliriz. Hayırseverlerin, iş imkânı olmayanlara yardımcı olmalarını istiyoruz. Çevremizdeki işsiz, muhtaç ve yoksullara bizatihi bizler yardımcı olalım, birilerini beklemeyelim. Bu noktada bizler elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İmkanlarımız kıt ve yeterli düzeyde değil. İnsanlığın bu zor ve sıkıntılı dönemden geçtiği süreçte yetkili kurum ve kuruluşlara çağrımız; yardım ve istihdam noktasında işsiz ve muhtaç duruma düşmüş insanlarımıza yardımcı olmalarıdır. Yokluk da varlık da birer imtihan vesilesidir. Hepimiz bir şekilde imtihan oluyoruz. Kimimiz elimizdeki bol ve geniş imkanlarla, kimimiz de olmayan kıt imkanlarımızla imtihan oluyoruz." diye konuştu.

"Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in ahlakı ile ahlaklanalım"

6 aylık süreç içerisinde yapılan çalışmalara değinen Tamaç, "Elâzığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrası 9 kişilik ekiple bölgeye hareket ederek çalışmalarımız kapsamında acil ihtiyaç duyulan gıda paketi, çocuk bezi ve battaniye yardımında bulunduk. Ayrıca depremzedeler için çorba ikramımız oldu. Pandemi sürecinde işsiz kalan ve mağdur olan vatandaşlarımıza elimizdeki imkanlar dahilinde yardımcı olduk. Ayrıca Ramazan ayında işsiz kalan, mağdur, muhtaç ve yoksul vatandaşlarımıza da gıda ve giyim olmak üzere ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk. Yine Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 14 Haziran 2020 tarihinde 5,7 şiddetindeki deprem sonrası bölgeye intikal ederek depremden etkilenen köy ve mezralarımızdaki vatandaşlarımıza 150 gıda kolisi yardımında bulunduk. 11 Haziran 2020 tarihinde Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Binekli köyünde meydana gelen heyelandan etkilenen vatandaşlarımız için kumanya ve gıda paketi dağıtımında bulunduk. 12 ay boyunca çalışmalarımız devam ediyor. Yılın 12 ayında peygamberî bir ahlak olan muhtaç insanlara yardım edinmeyi kendimize ve ailemize veren el olmayı her daim telkin etmeliyiz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Kurbanlarımızı muhtaçlara verelim"

Yıl içerisinde 12 ay boyunca sürekli olarak tespit edilen mağdur ailelere ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Tamaç, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hayırseverlere ve vatandaşlara önemli bir çağrıda bulunarak şunları söyledi:

"Bingöl Umut Kervanı olarak 2020 yılı Kurban Bayramı için kurban çalışmalarının startını verdik. 'Kurbanınız Umut Olsun' sloganı ile kurban vekâlet ve bağışlarınızı kabul ediyoruz. Önümüzde bir Kurban Bayramı var. Bu Kurban Bayramı'nda bizler Bingöl Umut Kervanı olarak kurban kesimine devam edeceğiz. Elimizdeki imkanlarla işsiz kalmış, muhtaç ve yoksullara kurban bedeli bin TL'dir. Benim herkese çağrım şudur: Kurban kesen herkes lütfen bu bayramda kim muhtaç ve mağdur durumda ise kurbanımızı ona verelim. Onlar da bayramlarını güzel bir şekilde yapabilsinler." şeklinde konuştu.

Tamaç, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

"İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı"

İLKHA


Bingöl Umut Kervanı 6 ayda bin 474 aileye umut oldu

Bingöl Umut Kervanı 6 ayda bin 474 aileye umut oldu

Bingöl Umut Kervanı 6 ayda bin 474 aileye umut oldu

Bingöl Umut Kervanı 6 ayda bin 474 aileye umut oldu

Bingöl Umut Kervanı 6 ayda bin 474 aileye umut oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.