Bingöl Umut Kervanı Kasım ayında 158 aileye toplamda 113 bin 787 TL yardımda bulundu

Bingöl Umut Kervanı Kasım ayında 158 aileye toplamda 113 bin 787 TL yardımda bulundu

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), Kasım ayında 158 aileye 113 bin 787 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2022 yılı Kasım ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç tarafından, Kasım ayındaki faaliyeler yazılı açıklama ile kamuoyuyla paylaşıldı.

Tamaç açıklamasında, 51 aileye 23 bin 838 TL tutarında gıda yardımı, 26 aileye 59 bin 500 TL değerinde ev eşyası, 15 aileye 10 bin 725 TL nakit para yardımı, 55 aileye 12 bin 100 TL tutarında kırmızı et yardımı, 3 aileye 6 bin 970 TL değerinde odun yardımı, 8 aileye 654 TL tutarında temizlik malzemesi yardımında bulunduklarını, toplamda ise 158 aileye 113 bin 787 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını açıkladı.

"Kardeşlik duygularımızı güçlendirelim"

İhtiyaç sahiplerinin titizlikle tesPit edildiğini kaydeden Tamaç, "Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak Kasım ayı içerisinde yaptığımız faaliyetler kapsamında tespit ettiğimiz ailelerimize gıda ve nakit olmak üzere yardımda bulunduk. Tüm dünya genelinde insanlığın zor bir süreçten geçtiği hepimizin malumudur. Kimileri bu konuda bulunduğu ortama katkı sunmak ve sıkıntıları asgari seviyeye indirmek için gayret sarf ediyor. Bu durum dünyanın bir gerçeğidir. İnsanlık adına bir şeyler yapmak gerekiyor. Malum kış mevsimi de geldi. Bununla beraber ihtiyaçlar farklılık kazandı. Ekonomik sıkıntı ve içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte Bingöl Umut Kervanı olarak her zaman sahada muhtaç aileler için mücadelemizi verip, onlara yardımcı olmaya çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Bingöl’deki ailelerimize ayni ve nakdi yardımlarımızı ulaştırdık. Bunun yanı sıra ev eşyası olarak buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, halı, elektrikli süpürge ve ev araç gereçlerini tedarik edip, muhtaç olan ailelere verdik. Genç ilçemizde ise kumanya ve odun yardımını ailelerimize ulaştırdık." ifadelerine yer verdi.

"Sahada çalışarak ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz"

İnsanların tek başlarına üstesinden gelemeyecekleri sorunların ancak yardımlaşarak üstesinden gelinebileceğini kaydeden Tamaç, "Toplumda sosyal dayanışmayı ve kardeşlik duygularımızı güçlendirmeye ihtiyacımız vardır. Bizde samimi bir niyetle sahada çalışarak ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz. Yoksul olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük düzeyde dahi sürdürmekte güçlük çeken kişi ve ailelere karşılıksız olarak sağlanan ayni ve nakdi yardımlarımıza devam ediyoruz. Bundan sonra da elimizden geldikçe bizlere başvuran ve tespit ettiğimiz fakir ve muhtaç ailelere yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz. Emeği ve katkısı bulunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Tamaç son olarak, ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunmak için hayırseverlerin dernekle irtibat kurmaları için sosyal medyadaki resmi hesaplarından kendilerine ulaşılabilineceğini kaydetti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.