Bingöl Umut Kervanı’ndan 257 aileye yardım

Bingöl Umut Kervanı’ndan 257 aileye yardım

Bingöl Umut Kervanı Derneği, mayıs ayında 257 aileye 61 bin 471 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir, “Mayıs ayında; 124 aileye 29 bin 671 TL tutarında gıda yardımı, 112 aileye 11 bin 200 TL tutarında kırmızı et yardımı, 21 aileye 20 bin 600 TL nakit (para) yardımında bulunduk. Toplamda 257 aileye 61 bin 471 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk” dedi.

Her bir ailemizin ayrı bir trajik hikayesi var

Fakir ve muhtaç ailelerin tespit çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Demir, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak Ramazan ayı sonrası faaliyetlerimize hız vermeye çalıştık. Ramazan ayında yaklaşık 150 aile derneğimize yardım için başvurdu. Bizler de muhtaç olan bu ailelerimizi evlerinde ziyaret edip dertlerine ortak olmaya çalıştık. Yardımlarımızı da ulaştırmaya gayret ediyoruz. Her bir ailemizin ayr bir trajik hikayesi var ve hepsi bu memleketin içinde yer alıyor. Umut Kervanı olarak bu kardeşlerimize sizler vasıtasıyla yardımlarınızı ulaştırıyoruz. Bizler bıkmadan, usanmadan muhtaç ailelerimizin dertlerine derman olmak istiyoruz. Ve sizlerden de bu ailelerimize bağış yapmanızı istiyoruz. Cenabı Hak buyuruyor ki: ‘Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe asla erişemezsiniz. Her ne harcarsanız Allah onu bilir.’ (Ali İmran Suresi 92 ayet.) Unutmamak lazım ki; insanlık zor zamanlarda, zor şartlarda belli olur. Müslümanlar geçmiş zamanlarda kıtlıklarda ve zorluklarda ellerini bu ağır yükün altına koymuşlar. İnşaallah bizler de dinimizin gereğini yapmaya gayret edeceğiz. Hiçbirimizin akıbeti belli değildir. Rabbimiz bizlere imanlı ve şuurlu bir akıbet nasip etsin ve kaldıramayacağımız bir yükü bizlere yüklemesin” diye konuştu.

Karşılıksız olarak sağlanan ayni ve nakdi yardımlarımıza devam ediyoruz

Toplumda sosyal dayanışmanın ve kardeşlik duygularının güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Demir, “Biz de samimi bir niyetle sahada çalışarak ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz. Yoksul olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük düzeyde dahi sürdürmekte güçlük çeken kişi ve ailelere karşılıksız olarak sağlanan ayni ve nakdi yardımlarımıza devam ediyoruz. Bundan sonra da elimizden geldikçe bizlere başvuran ve tespit ettiğimiz fakir ve muhtaç ailelere yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz. Emeği ve katkısı bulunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz” dedi.

Demir, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı” (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.