Bingöl Umut Kervanı'ndan 293 aileye yardım

Bingöl Umut Kervanı'ndan 293 aileye yardım

Bingöl Umut Kervanı, ekim ve kasım aylarında 293 aileye 47 bin 200 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2020 yılı Ekim ve Kasım aylarına ait faaliyet raporlarını açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, "Ekim ve kasım aylarında; 190 gıda kolisinin dağıtımına aracı olduk. Bunun nakit tutarı 19 bin TL'dir. 19 aileye bin 950 TL'lik gıda kolisi dağıttık. 84 ailemize 26 bin 250 TL tutarında nakit para yardımında bulunduk. Toplamda 293 aileye yardım yaptık" dedi.

"Millet olarak zor bir imtihandan geçiyoruz"

Ekim ve kasım aylarında 293 aileye 47 bin 200 TL değerindeki ayni ve nakdi yardımları ulaştırdıklarını kaydeden Tamaç, "Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak 2 ay içerisinde yaptığımız faaliyetler kapsamında tespit ettiğimiz ailelerimize gıda ve nakit olmak üzere yardımda bulunduk. Coronavirus salgını nedeniyle hem millet olarak hem de memleket olarak zor bir imtihandan geçiyoruz. Bu zor günleri yardımlaşma ve dayanışmayla daha kolay geçirebiliriz. Son bir yıl içerisinde derneğimize başvuran ailelerin sayısı gittikçe çoğalmakta ve yükümüz de ağırlaşmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Sıkıntılı günlerde yapılacak yardımlar Allah katında bire on hatta bire yüz olarak dönecektir"

Tamaç, muhtaç durumdaki ailelerin yaşadığı sıkıntıyı bir nebze olsun gidermek için ellerinden geldiğince esnaf başta olmak üzere kentteki tüm hayırseverlere ulaşarak topladıkları yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını aktardı.

Daha fazla aileye ulaşabilmek için hayırseverlerin yardımına ihtiyaç duyduklarını belirten Tamaç, "Gönül isterdi ki tüm tespit edilen ailelere yardım edelim, fakat imkanlarımız kısıtlı olduğu için bu kadarı ile iktifa ettik. Siz değerli hayırseverlerden fakir ailelere yardım konusunda biraz daha fazla duyarlı olmanızı istiyoruz. Şu zor ve sıkıntılı günlerde yapacağımız yardımlar, Allah katında bire on, bire yüz hayır olarak tarafımıza dönecektir. Bunun için hayat birlikte güzel şiarıyla paylaşmanın tam zamanı diyoruz. Bu vesileyle öncelikle hayırseverleri, iş adamlarını, belayı sadaka ile def etmek isteyenleri yetim, muhtaç, 65 yaş üstü evinden çıkamayan ve işsiz kalanlar için bu yardım çağrımıza karşılık vermeye ve paylaşmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Birlikten kuvvet doğar, güçlükler kolay aşılır"

Bingöl halkını evinde kalmaya devam eden Tamaç, ev ve iş yeri sahiplerine de bu zor günlerde kira almama çağrısında bulundu.

"Birlikten kuvvet doğar, güçlükler kolay aşılır." diyen Tamaç,"Birlik olursak üzerimize yağan İlahi rahmet, musibetleri def eder inşallah. Bundan sonra da elimizden geldikçe bizlere başvuran ve tespit ettiğimiz ailelere, fakir ve muhtaç olanlara yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz. Emeği ve katkısı bulunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Tamaç, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

"İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İşgören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 Bingöl   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.