Bingöl Umut Kervanı'ndan hayırseverlere çağrı

Bingöl Umut Kervanı'ndan hayırseverlere çağrı

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), Ramazan'da ihtiyaç sahiplerine yapacakları yardımlar için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine umut olan Umut Kervanı, Ramazan ayında yapacak yardımlar için çalışmalarını başlattı.

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Yardım derneği, Ramazan ayında binlerce aileye gıda yardımlarını ulaştırmayı hedefliyor.

Konu hakkında konuşan Bingöl Umut Kervanı Başkanı Mehmet Tamaç, "Mübarek Ramazan ayında umudu kırılmış, mağdur olmuş halkımıza bir umut da siz olmak istemez misiniz?" diyerek yardım çağrısında bulundu.

"Bu zor günleri ancak yardımlaşma ve dayanışmayla atlatabiliriz"

Bingöl Umut Kervanı Derneği'ne günlük 15-20 kişinin müracaat ettiğini belirten Tamaç, bu zor süreçleri el birliği ile aşacaklarını vurguladığı konuşmasında şöyle dedi:

Bingöl Umut Kervanı olarak kurulduğumuz günden bu yana en aktif şekilde yetimlere ve muhtaçlara ulaşmaya çalıştık. Hayırseverlerin sadaka, infak, bağış ve zekatlarını yetim ve muhtaçlara ulaştırdık. Coronavirus salgını nedeniyle hem millet olarak hem de memleket olarak zor bir imtihandan geçiyoruz. Bu zor günleri yardımlaşma ve dayanışmayla daha kolay geçirebiliriz.

"Belayı sadakalarınızla def ediniz"

Dayanışma içinde olunduğu takdirde Yüce Allah'ın merhametiyle üzerimizdeki musibetleri def edeceğine inandığını belirten Tamaç, "İçinde bulunduğumuz mübarek günlerin hürmetine ve gelen Ramazan ayı hürmetine milletimizin bu zor günlerinde, herkesin üzerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmesi şarttır. Biz daha önce olduğu gibi bugün de yarın da yetim ve muhtaçların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle öncelikle hayırseverleri, iş adamlarını, belayı sadaka ile def etmek isteyenleri; yetim, muhtaç, 65 yaş üstü evinden çıkamayan ve işsiz kalanlar için bu yardım çağrımıza karşılık vermeye ve paylaşmaya çağırıyoruz. Ayrıca halkımızı evinde kalmaya devam etmesini istiyoruz. Birlikten kuvvet doğar, güçlükler kolay aşılır. Birlik olursak üzerimize yağan ilahi rahmet, musibetleri def eder inşallah." diye konuştu.

"Derneğimize günde 15-20 kişi yardım talebiyle başvuruda bulunuyor"

Salgın sürecinin uzun sürmesi nedeniyle birçok insanın geçinmekte zorlandığını hatırlattığı mesajında Tamaç, "Bingöl Umut Kervanı Derneği'mize günde 15 ila 20 kişi başvurmaktadır. Kimi çok zor durumda olduğunu ve kimi ise bunaldığını, ne yapacağını, nasıl bir yol izleyeceğini bilemediğini söylemektedir. Bundan dolayıdır ki elinde imkânı olan kardeşlerimizden ricamız; her zamankinden daha cömert davranarak gölgesi üzerimize düşen mübarek Ramazan ayını bu kardeşlerimizin de en azından sofralarına bir tas sıcak çorba ulaştırmak adına el birliği ile sizlerin de katkılarıyla bir çalışma başlatalım." dedi.

"Sıkıntılar paylaşıldıkça azalır sevinçler paylaşıldıkça çoğalır"

İmkanlar ölçüsünde derneğe başvuran fakir ve muhtaçların hepsine yardım ulaştırmak istediklerini söyleyen Tamaç, "Bizler Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak inşallah elimizdeki imkanları seferber ederek bayram arifesine kadar muhtaç yoksul ve kimsesiz kardeşlerimize umut olmaya çalışacağız. Bize müracaat edip de bizim de kendisini fakir ve muhtaç olarak tespit ettiğimiz tüm muhtaçlara ulaşma gayreti içinde olacağız. Bu konuda siz değerli dostlarımızdan, kardeşlerimizden yardım talep ediyoruz. Bire 10, bire 100, bire 700 ve sınırsız mükafatın verildiği mübarek bir zaman diliminden geçmekteyiz. Gelin hep beraber bu mübarek Ramazan ayını muhtaçlara muhtaçlıklarını unutturacak bir gayret içinde olalım. Sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır. Önümüzde Ramazan Ayı var. Bu günler; hayır, hasenat ve iyilik için önemli bir fırsattır. Veren ellerimizden muhtaçların ihtiyaçlarını karşılayalım. Rabbim verenlerden razı olsun. Çalışmalarımızı bereketlendirsin" diye konuştu.

"İnfak zamanı bir ayla sınırlı değildir"

Ramazan-ı Şerif gibi manevi duyguların güçlendiği vakitlerde infakın arttığını vurgulayan Tamaç, infakta devamlılığa dikkat çekti.

Tamaç, "Malın elde ediliş zamanı ile kayıtlı olan zekât ve fıtır sadakası için bir zaman sınırlandırması bulunmakla birlikte infak için böyle değildir. Zira aç olan, darda kalan ve muhtaç olan var olduğu müddetçe infak da var olmalı, devam etmelidir. Üstelik bu devamlılık ile infakın bir ahlaka, bir alışkanlığa da dönüşmesi sağlanacaktır. Büyütüp yetiştirdiğimiz çocuklarımız ve gençlerimiz için de örnek olabilmenin yolu bu devamlılıkta saklıdır. Anne babasının yılın her vakti muhtacı görüp gözettiğine şahit olan çocuklar, infakı ve infakın sağladığı tarifsiz mutluluğu ancak böyle öğreneceklerdir. Bugün infakla merhamet etmeyi, paylaşmayı, diğerkâm olmayı öğrenen çocuklarımız yarın bize de birbirlerine de daha merhametli ve cömert davranabileceklerdir. Böylelikle Kur'an'da sevabının bire 700 misli olduğu (Bakara, 2/261) ifade bulan infak; alışkanlıkları, aile gelenekleri ve hayat düsturları olacaktır. Rabbim yapacağınız yardımları kabul etsin inşaallah" şeklinde konuştu.

Tamaç, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

"İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı" 


Bingöl Umut Kervanı'ndan hayırseverlere çağrı

Bingöl Umut Kervanı'ndan hayırseverlere çağrı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler