Bingöl Umut Kervanı'ndan kurban bağışı kampanyası

Bingöl Umut Kervanı'ndan kurban bağışı kampanyası

Her yıl Kurban Bayramı'nda binlerce aileye kurban eti ulaştıran Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği, "Kurbanınız Umut Olsun" sloganıyla kurban kampanyası başlattıklarını açıkladı.

"Hayat Birlikte Güzel" sloganıyla 2020 Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, "Kurbanınız Umut Olsun" çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle başlatılan kampanyaya destek vermeleri için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Dernek olarak başlattıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, bir taraftan kurban vekâletlerini yerine getirmeye çalışırken diğer taraftan yıl boyunca belki de sofralarında kırmızı et bulamayan muhtaç ve yetim ailelere kurban eti ulaştırarak sevinmelerine vesile olmak istediklerini söyledi.

"Kurban bedeli bin (1.000) TL'dir"

Tamaç, kurban kesecek olan hayırseverlerin kurbanlarını gönül hoşnutluğuyla dernekleri aracılığı ile fakir ve muhtaç ailelere ulaştırabileceklerini ifade etti.

Kurban çalışmaları hakkında bilgi veren Tamaç, 2020 yılı için kurban bedelinin bin TL olarak belirlendiğini, amaçlarının; muhtaç ailelere daha fazla yardım etmek olduğunu söyledi.

"Derneğimiz; hayırseverlere, kurban alımı ve kesiminde yardımcı olacaktır"

Tamaç, "Bu yıl Coronavirus (Covid-19) salgını sebebiyle zor ve sıkıntılı bir süreçten geçsek de Müslümanlar kurban ibadetlerini ve bayramını yine de idrak edeceklerdir inşallah. Yüce Allah kurban kesmemizi etinden yediğimiz gibi muhtaçlara da yedirmemizi Kur'an-ı Kerim'de Hac Suresinde şöyle teşvik etmektedir:

'Kurbanlarınızın ne etleri ne de kanları Allah'a ulaşır. O'na ulaşacak olan sadece sizin takvanızdır.' (Hac, 37)

Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da kurbanlıklar temin etmek için erkenden hazırlıklarımıza başladık. Bingöl Umut Kervanı olarak 2020 yılı Kurban Bayramı için kurban çalışmalarının startını verdik. Derneğimiz kendi bünyesinde, bugünden itibaren kurban kesmek isteyen hayırseverlere kurban alımında ve kesiminde yardımcı olacaktır. Bizler Bingöl Umut Kervanı olarak yetim ve muhtaçların yüzünü güldürmek için hayırseverlerimizden gelecek kurban vekaletlerini, İçişleri Bakanlığı'nın 'Kurban Kesim Yerlerine Yönelik Tedbirler' konulu genelgesi çerçevesinde temizlik, maske ve mesafe kurallarını dikkate alarak hijyenik bir ortamda keserek yıl boyunca evlerine et girmeyen muhtaç ailelerimizin et ihtiyacını karşılayıp bir nebze de olsa mutluluklarına ortak olmak istiyoruz." diye konuştu.

"Hayırseverler ile muhtaç yoksullar arasında köprü olmaya hazırız"

Tamaç, "Bizler Bingöl Umut Kervanı olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlıkları temin etme, nezih ortamlarda kesim ve saklama, muhtaçlara dağıtım konuları başta olmak üzere hayırseverlerin vekâletleri doğrultusunda pandemi sürecinde alınması gereken tedbirlere özen göstererek yardımcı olmaya hazırız. Kurbanın bir ibadet olduğu asla unutulmamalı, niyetimiz halis olmalı. Amellerimizde ihlas olmazsa Allah muhafaza sevap yerine azap kazanmış olacağız. Bingöl Umut Kervanı olarak hayırseverler ile muhtaç ve yoksullar arasında köprü olmaya hazırız. Eğer sizler de hazırsanız, Bingöl Umut Kervanı'na sizleri bekliyoruz. Bu bayramda keseceğiniz kurbanların yetimlere, öksüzlere ve muhtaçlara bayram sevinci vesilesi olmasını istiyoruz. Derneğimizin tespit ettiği yüzlerce yetim ve muhtaca bir 'Umut' da siz olmak istemez misiniz?" ifadelerini kullandı.

Kurban bağışında bulunacak olan hayırseverlere dualar eden Tamaç, "Yüce Rabbimiz bu mübarek günlerin hatırına bu zor ve sıkıntılı pandemi sürecinden bütün insanlığı felaha çıkarsın, hastalara şifalar versin. Hayırseverlerin bağışlarını izzet-i dergâhında merhametiyle kabul eylesin inşallah. Bizler Bingöl Umut Kervanı olarak bu zor ve sıkıntılı süreçte tedbirlerimizi alarak hayırseverlerimizin kurbanlarını hijyenik ortamda kesecek ve elde edilen kurban bağış etlerini yetim ve muhtaç ailelere ulaştıracağız. Rabbimiz şimdiden kurbanlarını kesecek olan hayırseverlerimizin kurbanlarını kendi katında kabul eylesin." şeklinde konuştu.

Tamaç, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

"İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı"

İLKHA


Bingöl Umut Kervanı'ndan kurban bağışı kampanyası

Bingöl Umut Kervanı'ndan kurban bağışı kampanyası

Bingöl Umut Kervanı'ndan kurban bağışı kampanyası

Bingöl Umut Kervanı'ndan kurban bağışı kampanyası

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler