Bingöl Üniversitesi'nde yeni bir doktora programı daha açıldı

Bingöl Üniversitesi'nde yeni bir doktora programı daha açıldı

Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı bünyesinde "İş Sağlığı ve Güvenliği" doktora programı açıldı.

Bingöl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı, "İş Sağlığı ve Güvenliği" doktora bünyesinde 10 olan doktora program sayısı 11'e yükselirken, üniversite toplamında doktora program sayısı 16'ya yükseldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, bu alanda üniversitelerinin iyi bir durumda olduğuna dikkat çekti.

Çapak, "Son bir ay içerisinde 2'si doktora, 2'si yüksek lisans olmak üzere toplam 4 adet lisansüstü programa kavuştuklarını, öğretimde kaliteyi artırmak için yüksek lisans ve doktora programlarının açılması için yoğun çaba harcıyoruz. Gayemiz üniversitemizin bilim dünyasına katkısını daha üst seviyelere taşımaktır.

Üniversitemiz bünyesinde 5 enstitü bulunuyor. Bu enstitüler de 16'sı doktora, 42'si yüksek lisans olmak üzere toplam 68 programla lisansüstü alanda öğretime devam ediyoruz. Yeni açılan doktora programı 10 üniversitede bulunuyordu, biz bu alandaki 11'inci doktora programına sahip üniversite olduk. Programın hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.