Bingöl Üniversitesini 3 bin 549 öğrenci tercih etti

Bingöl Üniversitesini 3 bin 549 öğrenci tercih etti

Bingöl Üniversitesinin açtığı 4 bin 250 kontenjandan 3 bin 549'u doldu.

YKS sonuçlarına göre; Bingöl Üniversitesinin tercih oranı yüzde 81’e yakın olarak gerçekleşti. İlahiyat Fakültesi, Solhan Sağlık Hizmetleri MYO ve Teknik Bilimler MYO yüzde 100 doluluk oranı sağlarken, Genç MYO da yüzde 100’e yakın bir doluluk oranı sağladı.

Geçen yıl 15 bini bulan öğrenci sayısı ile Bingöl Üniversitesi’nin ÖSYM’nin belirlediği tercih rehberindeki 4 bin 250 kontenjandan 3 bin 549’u doldu. Kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül, elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül arasında yapılacak.

Yerleştirme sonuçlarına göre; Fen Edebiyat Fakültesi için açılan bin 100 kontenjan dolarken, İlahiyat Fakültesi’nin 160 kontenjanın tamamı, Veteriner Fakültesi için açılan 62 kontenjanın tamamı doldu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin 35 kontenjan dolarken, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde 53 kontenjan, Sağlık Bilimleri Fakültesi için açılan 98 kontenjan, Ziraat Fakültesi 18 kontenjana öğrenci yerleşti. Buna göre lisans bölümleri için belirlenen bin 323 kontenjan dolmuş oldu. Bu sayılara BESYO için alınacak öğrenci kontenjanı da eklenecektir.

Ön lisans programlarının da yoğun ilgi gördüğü Bingöl Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu için açılan 552 kontenjan dolarken, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için ayrılan 869 kontenjanın tamamı doldu. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 363 kontenjan tercih edilirken, Genç Meslek Yüksekokulu’nda açılan 210 kontenjanın 204’ü doldu. Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için açılan 207 kontenjanın tamamı dolarken, Lisans ve ön lisans için ayrılan kontenjanların genel doluluk oranı ise yüzde 81 olarak gerçekleşti.

YKS tercih sonuçlarıyla ilgili ÖSYM’nin paylaştığı verilere göre, tercih yapma hakkına sahip olan 1 milyon 749 bin 144 adaydan, 1 milyon 206 bin 811’i tercih yaptı. Yani yaklaşık 550 bin aday tercih yapma hakkını kullanmadı.

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2018- YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.