Bingöl Valiliği Çatışmanın Detaylarını Açıkladı

Bingöl Valiliği Çatışmanın Detaylarını Açıkladı

Bingöl Valiliği 7 PKK'lının öldürüldüğü ve 1 PKK'lının da sağ olarak yakalandığı çatışmanın detaylarını basın mensuplarıyla paylaştı.

BİNGÖL - Bingöl Valiliği 23-24 Kasım tarihlerinde Genç ilçesi Doğanlı köyü kırsalında askerler ile PKK'liler arasında çıkan çatışmanın detaylarını basınla paylaştı. Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada 3'ü kadın 7 PKK'linin öldürüldüğü çatışmada ölenlerden birinin Akdağlar sorumlusu Şevin adlı kişi olduğu ifade edildi.

 

Açıklamada, PKK'lilerin 10 yıldır bölgede, 21 çatışma, saldırı ve sabotaj olayını gerçekleştirdiklerinin değerlendirildiği vurgulandı.
Açıklamada, "Bu olaylarda 7 asker, 3 köy korucusu, 5 özel güvenlik görevlisi, 3 sivil vatandaş hayatını kaybetmiş. 17 asker, 15 köy korucusu, 7 özel güvenlik görevlisi, 14 sivil vatandaş yaralanmış, 8 sivil vatandaş kaçırılmıştır. Ayrıca, bu PKK lılar yol ve arazide 8, demiryolunda ise 7 kez patlayıcı madde kullanma olayını gerçekleştirmişlerdir." denildi.

 

Valilik açıklamasında ayrıca, "Doğanlı köyü mülki sınırları içerisindeki Gayt Deresi mevkisinde kış üslenmesi için hazırlanmış, içerisinde; mutfak, tuvalet, yemekhane ve çalışma yeri bulunan 5 odalı sığınağın bulunduğu belirtildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.