Bingöl Valiliğinden deprem açıklaması: 5 ev yıkıldı

Bingöl Valiliğinden deprem açıklaması: 5 ev yıkıldı

Bingöl Valiliği, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında, saat 17.24’te merkez üstü Bingöl/Karlıova-Yedisu arası Kaynarpınar köyü olan 5,7 şiddetinde deprem meydana geldiğini aktardı.

"Diğer korucumuzun kurtarılması çalışmalarına devam ediliyor"

Saat 18.50 itibariyle Bingöl il merkezinde herhangi bir yıkım veya yaralanma meydana gelmediği ifade edilen açıklamada, "İlimiz Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar köyü Jandarma Karakolunda 2 nöbet kulübesinde göçük meydana gelmiştir. Bu kulübelerden her birinde birer güvenlik korucusu olmak üzere 2 güvenlik korumuz göçük altında kalmış, bunlardan bir güvenlik korucumuz arama kurtarma ekiplerince çıkarılmıştır. Diğer korucumuzun kurtarılması çalışmalarına devam edilmektedir." denildi.

"5 ev yıkıldı"

Karlıova Kayarpınar köyünde biri çocuk olmak üzere 3 vatandaşın da göçük altında kaldığını belirten Valilik, "Bir çocuk göçük altından kurtarılmış olup diğer vatandaşlarımızın kurtarılması çalışmalarına devam edilmektedir. Yedisu ilçemiz Dinarbey köyünde 5 evin yıkıldığı belirlenmiştir. Dinarbey- Malkoç yaylasında da 2 vatandaşımız göçük altından kurtarılmıştır. Yedisu/Elmalı köyümüzde de 3 vatandaşımız göçük altından kurtarılmıştır. Göçük altından kurtarılan vatandaşlarımızın sağlık durumlarında ciddi bir durum olmayıp hastaneye sevk edilmiştir." açıklamasında bulundu.

Hasarların tespit edildiği köylere ivedi şekilde Bingöl AFAD’dan arama-kurtarma araçları ve personellerinin sevk edildiği vurgulanan açıklamada, ayrıca Erzurum, Diyarbakır, Muş, Malatya ve Tunceli illerinden de arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesine sevk edilmek üzere yola çıktığı kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.