Bingöl'de 2019 yılının ilk gıda denetimi

Bingöl'de 2019 yılının ilk gıda denetimi

Bingöl'de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü denetim ekipleri, 2019 yılının ilk gıda denetimini yaptı.

2019 yılı içerisinde vatandaşların daha sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü denetim ekipleri yılın ilk gününden itibaren gıda işletmelerinin denetimine başladı.

2019 yılın ilk günlerinde yapılan denetimlere iştirak eden İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır,  denetim sırasında esnaf ile sohbet ederek sorunları yerinde değerlendirme fırsatı bularak, denetim hizmetlerini ve son bir yıl içinde yapılan çalışmalar hakkında esnafı bilgilendirdi.

"Merkez ve bağlı ilçelerde yılsonu itibari ile 224 adedi üretim yeri olmak üzere toplam bin 615 kayıtlı satış, toplu tüketim ve yem işletmesi bulunmaktadır." diyen Bahadır, "Bu işletmelerimizde son bir yıl içerisinde 2 bin 730 denetim gerçekleştirilmiştir. Yapılan denetimlerin 531 adedi süt işleme, et işleme, hazır yemek işletmesi, bal paketleme, fırın, pastahane gibi üretim işletmelerimizde, geri kalan 2 bin 152 denetim gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde 47'si ise yem üretim ve satış yerinde gerçekleştirilmiştir." dedi.  

"2018 yılındaki kontrollerde 5 işletmeye 82 bin 712 TL  idari para cezası uygulandı"

2018 yılında yapılan kontroller sonucunda, 5 işletmeye 82 bin 712 TL  idari para cezası uygulandığını dile getiren Bahadır, "2019 yılı içerisinde de etkin bir şekilde denetim hizmetlerini yerine getirecek olan ekiplerimiz tüketicilerimizin gönül rahatlığı ile alışveriş yapmalarını sağlamak adına denetimlerine devam edeceklerdir." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.