Bingöl’de 281 köy yolu ulaşıma kapandı

Bingöl’de 281 köy yolu ulaşıma kapandı

​Bingöl’de 3 gündür devam eden kar yağışı nedeniyle 281 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 281 köy yolunun ulaşıma kapanırken, il merkezi başta olmak üzere tüm ilçe ve köylerde bugün eğitim ve öğretime ara verildi. Bazı köylerde elektrik kesintisi yaşanırken, kırsal kesimde hayat durma noktasına geldi.

Bingöl merkeze bağlı Kartal, Sancak beldesi, Hasabağlar, Yolçatı ile Adaklı, Yedisu ilçe yollarının yoğun kar ve tipiden dolayı kapalı olduğu bildirildi.

Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 11 ekip ile 18 greyder, 6 paletli dozer, 19 kepçe, 2 kar savurma, 3 kar küreme iş makineleriyle kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmaların öncelikli olarak acil ve yakın olan bölgelerde yoğunlaştırıldığı belirtildi. Kent merkezinde bir metreye ulaşan kar kalınlığının yüksek kesimlerde ise bir metreyi geçtiği belirtildi.

İl Özel İdaresine bağlı ekipler, köy yollarında çalışmalarına devam ederken, şehirlerarası yollarda karayolları ile şehir merkezinde belediyeye bağlı ekipler 5 greyder, 5 yüklenici, 6 kamyon, 2 tuzlama aracı, 2 kaldırım temizleme aracı ve 70 personelle kar temizleme çalışması yapıyor.

“Karla mücadele çalışmalarında öncelik hastalık, doğum, ölüm ve grup köy yollarımıza verilecektir”

Bingöl İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İl genelinde etkisini devam ettiren kar nedeniyle il genelinde kapanan 281 köy yolunun açılması için çalışma başlatıldığı belirtilerek, "Karla mücadele çalışmalarında öncelik hastalık, doğum, ölüm, taşımalı eğitim yapılan köyler ve grup köy yollarımıza verilecektir. Vatandaşlarımızdan asılsız ihbarlar yaparak karla mücadele çalışmalarımızı aksatmamalarını istiyor ve bu konuda kendilerinden duyarlılık bekliyoruz. Asılsız ihbarlar acil bir hastanın mağdur olmasına neden olabilmektedir. Hastaların hastaneye ulaşımını sağlamak, öğrencileri okullarına kavuşturmak, kış mevsiminde halkımızın ulaşımını rahat sağlaması ve kar esaretinde kalmaması için güçlü ve nitelikli ekiplerimizle yoğun bir çalışma sergiliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Meteorolojiden uyarı

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,  kar yağışı ve tipi nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.