Bingöl'de 4 bin öğretmen bir gecede 4 bin öğrenciyi ziyaret etti

Bingöl'de 4 bin öğretmen bir gecede 4 bin öğrenciyi ziyaret etti

Bingöl'de hayata geçirilen proje kapsamında 4 bin 159 öğretmen bir gecede 4 bin 159 aileyi ziyaret etti.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Öğretmen veli el ele” projesi kapsamında eğitimde başarıyı, veli ve öğrenciyle iletişimi artırmak amacıyla, 4 bin 159 öğretmen bir gecede 4 bin 159 aileyi ziyarette bulundu.

Şehir merkezide gerçekleşen ziyaretlere Bingöl Valisi Kadir Ekinci, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ilçelerdekilere ise kaymakamlar katıldı.

Yapılan ziyaretler kapsamında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak başlatılan eğitim seferberliği kapsamında il genelinde 4 bin 159 öğretmen, 4 bin 159 öğrenciyi evlerinde ziyaret ettiğini söyledi.

Merkez Bahçelievler Mahallesinde ikamet eden evde eğitim alan özel öğrencileri ve akabinde 7 ve 8’nci sınıf öğrencilerini öğretmenlerle birlikte ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Güney, burada öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Güney, “Öğretmen evimizi tanısın diye öğretmenler çocukları evlerinde ziyaret ediyor. 4 bin 159 öğretmenimiz, 4 bin 159 öğrencimiz için ev ziyaretlerini gerçekleştirdiler. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Bingöl’deki eğitim çıtasını yükseltmek, veli, öğretmen ilişkilerini güçlendirmek, öğrencilerin evdeki çalışma ortamlarını görmek amacıyla başlattığımız “Öğretmen Veli El Ele” çalışmasıyla bir gecede 4 bin 159 öğretmen, 4 bin 159 öğrenciyi evlerinde ziyaret ettik.” dedi. 

“Her temas iz bırakır”

Güney, şunları söyledi: “Amaçlarının öğretmen, veli ilişkilerini güçlendirmek, öğrencilerin ev ve çalışma ortamlarını görmek ve yalnız olmadıklarını onlara hissettirmektir. Öğrencilerin evdeki çalışma ortamlarını görmek, veli, öğretmen ve öğrencilerle kaynaşmalarını sağlamak ve ilişkileri güçlendirmek amacıyla öğrencilerimizi evlerinde ziyaret ediyoruz. Okul veli ilişkisini güçlendirmek adına bugün buradayız. Veliler, bizim en önemli paydaşlarımız, çocuklarımızın yaşadıkları, hayat buldukları alanlar. Birbirimizi daha iyi tanımak adına bugün buradayız. Öğretmen evimizi tanısın diye öğretmenler çocukları evlerinde ziyaret ediyor. 4 bin 159 öğretmenimiz an itibariyle 4 bin 159 öğrencimiz için ev ziyaretlerindeler. Buradaki asıl amacımız birbirimizi daha iyi ve daha yakından tanımaktır ve ‘her temas iz bırakır’ düsturuyla yola çıkarak biz bu çalışmayı başlattık. Öyle tahmin ediyorum ki bu ziyaretlerimiz velilerimizde iz bırakmıştır.  Bu ev ziyaretlerimiz bundan sonra sık sık devam edecektir.”

Öğrencilerden Fatma Taşkesen de öğretmenlerin evlerine habersiz geldiklerini ve buna çok şaşırdıklarını ve mutlu olduklarını söyledi.

Öğrenci velisi Zülfü Taşkesen ise şunları söyledi: “Bu uygulamadan çok memnunum. En azından eğitimin yalnızca okulda olmadığı, öğretmenlerin sürekli öğrencilerle ilgilendiği, öğrencinin de bu ilgiyi hissettiği güzel bir uygulama.”

Yapılan ziyarettin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Güney, ziyaret ettiği öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.